Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis ceturtdien izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem savā sezonas pirmajā spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kaldinot Maskavas apgabala "Vitjazj" komandas uzvaru. Pirmos punktus savu jauno KHL vienību labā guvuši arī Rihards Bukarts un Jānis Jaks.

Indraša jaunā komanda viesos ar rezultātu 6:3 (2:2, 1:0, 3:1) uzveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras treneru kolektīvā kā asistents ceturto sezonu uzsāk Sandis Ozoliņš.

Vispirms Indrašis spēles otrā perioda 14. minūtē ar metienu no iemetienu apļa panāca 3:2 viesu labā. Pretinieki deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, bet divarpus minūtes vēlāk Indrašis atjaunoja "Vitjazj" vienībai vadību.

Atlikušajā laikā ciemiņi guva vēl divus vārtus un svinēja uzvaru. Ar otro precīzo metienu izcēlās kanādietis Daniels Odets, bet mača 58. minūtei spēlei punktu pielika Fjodors Maļihins.

Indrašis šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un bloķēja divus metienus.

Pretiniekiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Daniels Zārs.

Sezonu ar zaudējumu uzsāka Vladivostokas "Admiral" komanda, kura pēc viena izlaista gada Covid-19 dēļ atgriežas KHL čempionātā. "Admiral" vienība ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) viesos piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai. Spēli vadīja tiesneši Andris Ansons un Eduards Odiņš.

Rezultātam jau esot 0:4 par labu "Spartak" komandai, četras minūtes pirms spēles beigām ar precīzu metienu izcēlās Rihards Bukarts.

Latvijas izlases hokejists laukumā pabija 11:30 minūtes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku raidījumu, izpildīja spēka paņēmienu, kā arī tika sodīts uz divām minūtēm par sitienu ar nūju.

Uzbrucējam šī ir pirmā pieredze KHL čempionātā ārpus Rīgas "Dinamo" rindām.

Savukārt hokeja klubs "Soči" ar rezultātu 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) mājās pārliecinoši pārspēja Habarovskas "Amur" vienību.

Laukuma saimnieki jau spēles septītajā minūtē panāca rezultātu 2:0. Pirmo rezultatīvo piespēli izpildīja Jānis Jaks, bet vārtus guva Deniss Viharevs.

Latvijas izlases aizsargs spēles laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem. Jaks kopš atgriešanās no Ziemeļamerikas leģionāra gaitās nebija devies, pagājušajā sezonā pārstāvot Rīgas "Dinamo" komandu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas – pa 12 vienībām Rietumu un Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 56 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!