Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Liepājā svinēja graujošu uzvaru pirmssezonas otrajā pārbaudes spēlē, ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) pārspējot Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempioni Karagandas "Sariarka", kuru trenē Leonīds Tambijevs, bet pārstāv aizsargs Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Kirils Galoha un Kirils Tambijevs.

Jau spēles pirmajās minūtēs Kārters Eštons pēc izgājiena vienatnē pret pretinieku vārtsargu panāca 1:0, bet līdz perioda vidum Brendons Makmilans ar spēcīgu plaukstas metienu dubultoja pārsvaru. Emīla Ģēģera perioda otrajā pusē ļāva rīdziniekiem spēles pirmo nogriezni uzvarēt ar 3:0.

Otrajā periodā uz Jākoba Berglunda precīzo metienu pretinieki atbildēja ar gūtiem vārtiem, taču trešdaļas beigās Lauris Dārziņš atjaunoja "Dinamo" komandai četru vārtu pārsvaru. Trešajā trešdaļā J. Berglunds pēc Dārziņa lieliskas piespēles panāca 6:1 – rezultātu, ar kādu noslēdzās mačs.

Pēc tam tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija, kurā Kristers Gudļevskis kapitulēja Siksnam, bet atvairīja Tambijeva "bullīti", kopumā sērijai noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Jau ziņots, ka trešdien rīdzinieki savā pirmajā mačā ar 1:2 "bullīšos" piekāpās citai VHL vienībai Almetjevskas "Ņeftjaņik". Tiesa, "Dinamo" trešdienas spēlē nepiedalījās vairāki komandas līderi, jo sastāvā tika iekļauti jaunie spēlētāji, kā arī hokejisti, kuriem pagaidām ar klubu ir noslēgti pārbaudes laika līgumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!