Foto: AP/Scanpix

Somijas klubs Helsinku "Jokerit", kas nākamajā sezonā startēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā, papildinājis savu sastāvu ar zviedru uzbrucēju Līnusu Umarku, kurš vēl nesen pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres", vēsta vienība.

Tāpat "Jokerit" klubam pievienojies vēl viens zviedru uzbrucējs Jūhans Harju, bet ar abiem hokejistiem noslēgti līgumi uz divām sezonām.

Umarks šosezon aizvadījis 14 NHL spēles, pārstāvot Edmontonas "Oilers" un "Sabres", to laikā izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Šosezon viņš lielākoties pārstāvējis Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Oklahomasitijas "Barons", aizvadot 28 spēles, kuru laikā guvis 14 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Umarks paguvis aizvadīt 79 spēles, kuru laikā izcēlies ar astoņiem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm.

Februārī latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā "Sabres" komanda, kuras sastāvā zviedrs nonāca vien decembrī, izvēlējās lauzt līgumu ar 27 gadus veco Umarku, bet šo sezonu viņš turpināja Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komandā "Lulea", piecās spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Umarka vienaudzis Harju šo sezonu aizvadīja citā SHL vienībā "Brynas IF", 55 spēlēs tiekot pie 19 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Arī Harju paspējis uzspēlēt NHL, desmit spēlēs pārstāvot Tampabejas "Lightning" krāsas, kā arī tiekot pie vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Šobrīd KHL spēlē 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!