Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien, 3. janvārī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Helsinku "Jokerit" ar 4:1 pieveikt Novosibirskas "Sibirj".

"Jokerit" vairākumā spēles septītajā minūtē Kalniņš pie saviem vārtiem iedeva piespēli kanādiešu aizsargam Aleksam Grantam, kurš pēc lieliska reida pāri visam laukumam guva Helsinku komandas pirmos vārtus.

Kalniņam tas ir otrais rezultativitātes punkts KHL karjerā un šajā sezonā. Pērnā gada 10. septembrī Kalniņš tika pie rezultatīvas piespēles, palīdzot Marko Antilam ripu iemest tukšos vārtos, bet "Jokerit" toreiz ar 4:1 pieveica Minskas "Dinamo".

Visā mačā Kalniņam nebija pārāk daudz darba, viņš atvairīja 19 metienus, bet vienīgo reizi kapitulēja otrā perioda septītajā minūtē, kad Juka Peltola panāca 1:1.

Citā mačā KHL regulāro sezonu ar zaudējumu turpināja Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētais klubs Maskavas "Spartak", kas 2019. gada pirmajā spēlē ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) piekāpās Astanas "Baris".

Spēles gaitā "Spartak" bija vadībā ar 2:0, bet pārsvaru nenosargāja un piedzīvoja neveiksmi. Karsums šoreiz nespēlēja, bet Daugaviņš 18:55 minūšu laikā izcēlās ar uzvarētiem pieciem iemetieniem.

Citos mačos ceturtdien Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ar 3:4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars", bet Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras rindās joprojām nevar spēlēt savainotais Krišjānis Rēdlihs, ar 2:3 zaudēja Vladivostokas "Admiral".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!