Foto: F64

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) nedēļas labāko vārtsargu pirmdien atzīts Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš, vēsta līgas majāslapa internetā.

Aizvadītajā nedēļā Kalniņš nospēlēja divas spēles, palīdzot Rīgas "Dinamo" izcīnīt divas uzvaras. Mačā pret Kazaņas "Ak Bars" Kalniņš neielaida nevienus vārtus, gūstot savu pirmo "sauso" uzvaru KHL. Pagājušajā nedēļā viņš atvairīja 97,83 procentus pretinieku metienu un vidēji ielaida 0,5 vārtus.

Šajā sezonā Kalniņš vārtos stājies 11 spēlēs, un viņš līdz šim atvairījis 93,5 pretinieku metienu un vidēji ielaidis 1,68 vārtus.

Novembris Rīgas "Dinamo" komandai bijis veiksmīgs mēnesis, jo izdevies izcīnīt piecas uzvaras septiņās spēlēs. Ar 29 punktiem 31 spēlē "Dinamo" ieņem 14. vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 19 punktus.

Savukārt par labāko aizsargu tika atzīts Omskas "Avangard" spēlētājs Ēriks Gustafsons, kurš pagājušajā nedēļā palīdzēja savai komandai izcīnīt trīs uzvaras izbraukumā. Viņa lietderības koeficents bija +5, bet viņš bloķēja arī sešus pretinieku metienus.

Savukārt par labāko uzbrucēju kļuva Žilbērs Brulē no Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Viņš divās spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja divas piespēles, iekrājot lietderības koeficentu +4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!