Foto: DELFI
Traģiski bojāgājušā Latvijas izlases hokejista Kārļa Skrastiņa pīšļi Rīgā sagaidīti ar militāru godu un valsts karogu, savā kontā sociālajā tīklā "Twitter" raksta aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

"Vakar paspējām noorganizēt mūsu Kārlim Skrastiņam cienīgu atgriešanos Tēvzemē, ar militāru godu un karogu. Paldies par devumu Latvijai," raksta Pabriks.

Militārā godasardze Skrastiņa sagaidīšanai noorganizēta līdzīgi kā tas bija arī bojāgājušajiem hokejistiem Čehijā, Krievijā, Zviedrijā. Godasardze noorganizēta pēdējā brīdī un, respektējot tuvinieku vēlmi, tā notika bez politiķu un masu mediju klātbūtnes.

"Uzskatu, ka tas bija militārs gods, tas bija valstisks pienākums," sacīja Pabriks.

Ministrs norādīja, ka Latvijas armija spēs palīdzēt arī Skrastiņa izvadīšanā pēdējā gaitā. "Mums, armijas pārstāvjiem, tur vajadzētu būt," piebilda Pabriks.

Skrastiņa mirstīgās atliekas Latvijā tika nogādātas sestdien naktī ar kravas lidmašīnu neilgi pēc pusnakts. Ar šo pašu lidmašīnu atlidoja arī Skrastiņa tuvinieki, viņus lidostā sagaidīja LHF prezidents Kirovs Lipmans, kurš pirms tam uz Rīgu bija atlidojis ar čarterreisu.

Skrastiņa mirstīgās atliekas Rīgā nogādātas bez starpgadījumiem.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs pastāstīja, ka pagaidām joprojām nav skaidrība par laiku, kad līdzjutēji varēs atvadīties no leģendārā aizsarga, prognozējot, ka lielākai skaidrībai būtu jābūt pirmdien.

Arvien aktīvāk izskan versija, ka atvadīšanās no Skrastiņa notiks piektdien "Arēnā Rīga". Šo versiju ticamāku dara arī fakts, ka ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs pēdējo spēli sezonas pirmajā izbraukuma sērijā un atgriezīsies Latvijā.

Jau ziņots, ka trešdien, 7.septembrī, neilgi pēc pacelšanās avarēja "YAK-42" lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā, tostarp arī 37 gadus vecais Skrastiņš.

Sestdien Jaroslavļā notika atvadu ceremonija, kurā godināja bojāgājušo "Lokomotiv" komandu. Pasākums notika vienības mājas spēļu arēnā "Arena-2000" un tajā piedalījās aptuveni 100 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!