Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Disciplinārā komisija otrdien atstājusi bez izmaiņām Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kapteinim Mārtiņam Karsumam piemēroto vienas spēles diskvalifikāciju, vēsta līga.

Pagājušās nedēļas sestdienas mačā pret Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" vienību, kurā rīdzinieki uzvarēja ar 4:1, jaunieceltais "Dinamo" komandas kapteinis nospēlēja "celis celī" ar pretinieku hokejistu un saņēma noraidījumu līdz mača beigām.

Saskaņā ar līgas nolikumu, Karsumam diskvalifikācija nepienācās, taču Disciplinārā komisija bija tiesīga uzlikt papildus līdz pat piecu maču diskvalifikāciju. Uzbrucējam tika liegts piedalīties pirmdienas mačā pret vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu, kurā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 1:3, taču galējo lēmumu Disciplinārā komisija solīja pieņemt vēlāk.

Tagad izlemts, ka Karsuma diskvalifikācija netiks pagarināta. Tas nozīmē, ka viņš varēs doties laukumā jau nākamajā vienības spēlē ceturtdien izbraukumā pret Čerepovecas "Severstaļ".

Karsums līdz šai diskvalifikācijai bija piedalījies visos "Dinamo" komandas mačos. Viņš pašlaik ir vienības rezultatīvākais hokejists ar 36 spēlēs gūtiem desmit vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 36 punktiem 37 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!