Foto: F64
Tā kā Latvijas komanda Rīgas “Dinamo” ir izpildījusi šīs sezonas pirmo mērķi – iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanās spēlēs, tagad tai jāmēģina triumfēt Gagarina kausa izcīņā, intervijā mājaslapai “sports.ru” izteicās vienības uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Atgādinām, ka šīs sezonas KHL regulārā čempionāta pēdējā mačā Rīgas “Dinamo” ar rezultātu 3:2 savā laukumā uzvarēja Habarovskas “Amur” hokejistus.

“Šī sezona bija sarežģīta. Ar mums sāka strādāt jauns treneris, kurš mainīja spēles koncepciju. Sākām spēlēt Ziemeļamerikas hokeju,” sezonu rezumēja Karsums. “Lai vai kā, mēs izpildījām izvirzīto uzdevumu un iekļuvām izslēgšanas spēlēs. Tagad mēģināsim uzvarēt Gagarina kausā.”

Uz jautājumu, vai tas maz ir iespējams, Karsums atbildēja: “Kāpēc ne?”

“Man pašam šī sezona bija diezgan laba. Tās sākums gan nebija veiksmīgs, jo pirmajās desmit spēlēs neizdevās gūt vārtus, vai izdarīt rezultatīvu piespēli, bet pēc tam viss sanāca normāli,” stāstīja uzbrucējs. “Droši vien bija jāsaspēlējas ar Jānis Spruktu un Miķelis Rēdlihu.”

“Pirms sezonas spēlēs ar Ģirtu Ankipānu labi sapratāmies, bet sezonas sākumā mums neizdevās tik veiksmīga spēle, tāpēc kaut kas bija jāmaina. To arī izdarījām un tas nostrādāja,” viņš turpināja.

Karsums šajā sezonā 54 spēlēs guva 20 vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, taču viņš uzsvēra, ka bez Sprukta piespēlēm šāda rezultativitāte nebūtu bijusi: “Tāds ir viņa spēles stils. Viņš vienmēr sagaida īsto brīdi un atrod partneri. Mani 20 gūtie vārti lielā mērā ir pateicoties viņam.”

Kā zināms, tad KHL Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā “Dinamo” spēkosies ar Ņižņijnovgorodas “Torpedo” komandu, un Rīgas kluba hokejists uzsvēra, ka gaidāmās spēles nebūs vieglas.

“Šī komanda ir nopietns pretinieks, bet mums vairāk jādomā par savu spēli,” sacīja Karsums. “Izslēgšanas spēlēs ātrumi būs lielāki, būs vairāk kontaktu cīņas. Svarīgākais būs ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā. Nebūs laika skaistām piespēlēm, būs jāmet ripa zonā un tad par to jācīnās. Kopumā ir jāspēlē sava spēle, nevis jāpielāgojas pretiniekam.”

"Dinamo" Gagarina kausa izcīņu sāks ar divām spēlēm Ņižņijnovgorodā – 29.februārī un 1.martā, bet nākamās divas spēles 3. un 4.martā notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!