Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir apstiprinājusi Jaroslavļas "Lokomotiv" atjaunošanas programmu, kas paredz komandas atgriešanos KHL čempionātā nākemsezon, vēsta līgas mājas lapa.

Sākot ar. 1.decembri "Lokomotiv" sāks spēlēt Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL), bet nākamsezon uz šīs komandas bāzes izveidota vienība pieslēgsies KHL čempionātam.

"Pateicos spēlētāju arodbiedrībai un hokeja klubiem par konstruktīvo pieeju un profesionālismu,strādājot pie nolikuma," saka KHL prezidents Aleksandrs Medvedjevs. "Šai traģiskajā situācijā, kad aizvietot bojā gājušos nav iespējams, iesaistītās puses izdarīja maksimāli visu iespējamo, lai hokejs Jaroslavļā turpinātu attīstīties un saglabātu vadošo pozīciju."

Jaroslavļas VHL komandā šosezon tiks iekļauti vairāki jauniešu komandas "Loko" spēlētāji, bet paralēli tam komandai būs pieejams neierobežots brīvo aģentu skaits, kā arī "Lokomotiv" drīkstēs piesaistīt 1989. - 1994. gadā dzimušus spēlētājus, kam ir spēkā esoši līgumu ar KHL un VHL klubiem, bet KHL klubiem ir tiesības šos spēlētājus aizsargāt.

Hokejistu pāreja uz "Lokomotiv" tiks noformēta ar pārejas līgumu bez kompensācijas. Spēkā esošo līgumu termiņi un noteikumi no "Lokomotiv" puses nedrīkst tikt izmainīti samazināšanas virzienā.

Kā zināms,7.septembrī, dodoties uz pirmo jaunās KHL sezonas spēli Minskā, traģiskā aviokatastrofā bojā gāja Jaroslavļas "Lokomotiv" KHL komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!