Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvēju Ufas "Salavat Julajev" budžets šogad bijis divi miljardi Krievijas rubļu (aptuveni 34,6 miljoni latu), vēsta "Forbes".

Pēc "Forbes" informācijas, "Salavat Julajev" un kluba Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas "Toros" ģenerālsponsors ir labdarības fonds "Ural". Vēl finansiālu atbalstu klubam snieguši trīs fondi – "Agidel", "Inzer" un "Jurjuzanj".

Šie četri fondi 2008.gadā Ufas klubam novirzīja 508 miljonus rubļu, 2009.gadā – jau 2,851 miljardu rubļu, bet 2010.gadā viens pats "Ural" piešķīra 2,635 miljardus rubļu. 645 miljonus rubļu saņēmis kluba prezidents un direktors Urals Rahimovs, tādējādi šajā sezonā "Salavat Julajev" budžets bijis aptuveni divi miljardi Krievijas rubļu, secina "Forbes".

Tiek lēsts, ka 90% no šīs summas bija paredzēts spēlētāju algām un dažādām piemaksām. KHL nolikums gan nosaka, ka klubu spēlētāju algas nedrīkst pārsniegt 700 miljonus rubļu, bet viena spēlētāja gada alga drīkst būt ārpus šiem "algu griestiem".

Salīdzinājumam, vieniem no galvenajiem pretendentiem uz NHL Stenlija kausu Vankūveras "Canucks" budžets esot apmēram 70 miljoni ASV dolāru (33,6 miljoni latu), bet Rīgas "Dinamo" budžets bija 12 miljoni eiro (aptuveni 8,2 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!