Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība trešdien oficiāli apstiprināja 29 klubu dalību nākamās sezonas čempionātā, kuru vidū būs arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo".

Īsā paziņojumā, kas publicēts KHL mājaslapā internetā, teikts, ka nākamās sezonas čempionātā startēs visas tās pašas 28 vienības, kas pagājušajā sezonā, kā arī Ķīnas komanda Pekinas "Krasnaja zvezda Kuņļuņ".

Nākamās sezonas dalībnieku apstiprināšana bija paredzēta jau pirms nedēļas, tomēr toreiz to pārcēla saistībā ar vairāku komandu nestabilo finansiālo situāciju.

Kaut līdz 1. jūlijam deviņi klubi joprojām nebija norēķinājušies ar spēlētājiem un treneriem par pagājušo sezonu, tie visi iekļauti nākamās sezonas dalībnieku vidū.

Starp šiem deviņiem klubiem nav Rīgas "Dinamo" komandas, tomēr neskaidrības ar to bija, jo joprojām nav atrasts finansējums gaidāmajai sezonai. Trešdien vienības pārstāvji aģentūrai LETA atturējās sniegt oficiālus komentārus, bet tiem vajadzētu sekot līdz šīs nedēļas beigām vai nākamās nedēļas sākumā. Zināms, ka vienības sastāvs jau ir nokomplektēts, tomēr pagaidām līgumi netiek slēgti neskaidrās finanšu situācijas dēļ.

Nākamās sezonas kalendāra apstiprināšana paredzēta 15.jūlijā, bet sezona sāksies augusta beigās.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!