Par Slovākijas kluba Popradas "Lev", kas jau 2010./11.gada sezonā spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā, galveno treneri kļūs čehu speciālists Miroslavs Goržava, pirmdien vēsta slovāku izdevums "Sport".

Savukārt 48 gadus vecā Goržavas palīgs būs Radims Ruļiks.

Spēlētāja karjeras laikā Goržava trīs sezonas pavadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Ņujorkas "Islanders", bet Čehoslovākijas izlases sastāvā viņš izcīnīja sudraba medaļu 1984.gada olimpiskajās spēlēs Sarajevā. Tāpat Goržava ieguva arī bronzas godalgu 1992.gada Albērvilas Olimpiādē.

Trenera karjeras sākumā Goržava trenēja vairākus Čehijas klubus, bet pagājušajā sezonā viņš vadīja Zviedrijas augstākās līgas vienību "Modo", kas regulārajā čempionātā ieņēma devīto vietu un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Tāpat izdevums "Sport" uzskaitījis arī virkni hokejistu, kas tuvākajā laikā varētu pievienoties "Lev" vienībai. Tie ir vārtsargi Saša Hoviho un Karols Križans, aizsargs Jans Platils, kā arī uzbrucēji Zbineks Irgls, Jaroslavs Bednaržs, Petrs Vampola, Pavels Brendls un Mareks Kvapils.

Kā ziņots, "Lev" KHL dalībkomandu pulkā tika apstiprināta piektdien. Popradas "Lev" sponsori ir tie paši, kas ar Čehijas komandu Hradeckrāloves "Lev" centās panākt dalību KHL, bet Čehijas Hokeja federācijas valdes lēmums bija noraidošs.

Kā pastāstīja KHL sporta pasākumu organizācijas direktors Dmitrijs Kurbatovs, "Lev" komanda jaunajā KHL čempionātā spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Rīgas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA un apvienoto klubu Maskavas "Dinamo", kuru vadīs Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Bobrova divīzijā "Lev" iekļauts Baltkrievijas vienības Minskas "Dinamo" vietā, kas tagad spēlēs Tarasova divīzijā.

LETA jau ziņoja, ka maijā KHL oficiāli tika apstiprināta arī Hantimansijskas "Jugra" vienība, kurā nākamsezon spēlēs Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā jau gaidīts, šī vienība nākamajā sezonā nomainīs finansiālu problēmu nomocīto Toljati "Lada" komandu un Maskavas "Dinamo" vienību, kas apvienojusies ar Balašihas MVD klubu.

Kā ziņots, vēlmi iesaistīties KHL čempionātā bija izteikušas arī Tjumeņas "Gazovik", Maskavas "Kriļja Sovetov" , jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra" un Kijevas "Budiveļņik".

Tomēr neviena no šīm vienībām nākamajā sezonā KHL vēl nespēlēs.

Jau ziņots, ka pirmajā KHL čempionātā startēja arī Voskresenskas "Himik" komanda, ko otrajā sezonā nomainīja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda. Līdz ar to abas pirmās sezonas KHL startējušas pa 24 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!