Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) direktoru sanāksmē pirmdien oficiāli apstiprinātas izmaiņas līgas reglamentā saistībā ar Krievijas sporta ministrijas rīkojumu par leģionāru skaitu vienā komandā, savā mājaslapā informēja līgas pārstāvji.

KHL direktoru sanāksmē, kuras viens no locekļiem ir arī AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, pieņemts lēmumu, ka uz spēli, tāpat kā iepriekš, vienā komandā drīkstēs pieteikt ne vairāk kā piecus leģionārus, tajā skaitā arī vienu vārtsargu. Pie tam klubiem būs atļauts saglabāt līgumus ar esošajiem leģionāriem, par kuriem tiks uzskatīti visi hokejisti, kuri nevar pārstāvēt Krievijas izlasi.

Zīmīgi, ka Baltkrievijas jaunajiem hokejistiem būs aizliegts mainīt pilsonību uz Krievijas, lai izvairītos no masu pārejas, aģentūrai "R-sport" atklāja Magņitogorskas "Metallurg" prezidents Viktors Rašņikovs.

Kā ziņots, Krievijas Sporta ministrija augusta beigās apstiprināja lēmumu, ka Baltkrievijas un Kazahstānas spēlētāji šajā KHL sezonā būs leģionāru statusā. Tiesa, iepriekš KHL nolēma šo noteikumu neievērot, bet līgas prezidents Dmitrijs Černišenko uzsvēra, ka šajā sezonā izmaiņas reglamentā netiks ieviestas.

Tomēr tagad izmaiņas apstiprinātas uz nākamajām divām sezonām.

Šis leģionāru limits gan attiecas tikai uz Krievijas klubiem, piemēram, Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" nav ierobežots ārzemju spēlētāju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!