Foto: F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) pirmdien paziņoja, ka ir sācies balsojums Zvaigžņu spēlei, kurā šogad komandas tiks sadalītas pēc ģeogrāfiskā principa.

Ierasti KHL Zvaigžņu spēlē savā starpā cīnījās četru divīziju izlases, taču šogad četras komandas tiks veidotas pēc ģeogrāfiskajiem reģioniem - Krievija, Ziemeļamerika, Skandināvija un Eirāzija.

Krievijas izlasē varēs būt tikai Krievijas spēlētāji, bet Ziemeļamerikas komandā - Kanādas un ASV hokejisti. Savukārt Skandināvijas izlasē varēs tikt iekļauti spēlētāji no Dānijas, Somijas un Zviedrijas, un Eirāzijas vienībā hokejisti no pārējām valstīm.

KHL prezidents Andrejs Morozovs norādīja, ka pēc 2020.gada Zvaigžņu spēles, kas norisinājās Maskavā, tika izskatīti vairāki varianti, kā organizēt šo pasākumu, taču par piemērotāko tika izvēlēts veidot izlases pēc ģeogrāfiskā principa.

"Mūsu līgā spēlē daudz hokejistu no dažādām pasaules valstīm, un mēs gribam parādīt, ka KHL nav tikai Krievija," piebilda Morozovs.

Katrā reģionālajā izlasē būs divi vārtsargi, deviņi laukuma spēlētāji un divi treneri.

Pagājušajā sezonā Zvaigžņu spēlei vajadzēja notikt Rīgā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tika atcelta. Savukārt 2020.gadā notikušajā Zvaigžņu spēlē Rīgas "Dinamo" pārstāvēja Lauris Dārziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!