Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis interneta portāla "sports.ru" versijā atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Habarovskas "Amur" šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Iekrāto rezultativitātes punktu izteiksmē Cipulis kļuva par vienības ceturto rezultatīvāko spēlētāju, 49 spēlēs gūstot 12 vārtus un izceļoties ar septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat latvieša kontā 14 soda minūtes bet lietderības koeficients negatīvs, -12.

Gūto vārtu skaita ziņā Cipulis šosezon kļuva par komandas ievērības cienīgāko spēku uzbrukumā. Ar 12 gūtajiem vārtiem "Amur" vienības rindās aizvadītajā KHL regulārajā čempionātā izcēlās arī Radiks Zakijevs, kurš ar 25 punktiem kļuva par "Amur" rezultatīvāko spēlētāju.

Portāla apskatnieki gan uzsver, ka par sezonas vērtīgāko spēlētāju, visticamāk, tiktu atzīts Igors Ignatuškins, taču uzbrucējs savainojuma dēļ paspēja piedalīties vien 32 spēlēs, iekrājot astoņus vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

Janvārī par Cipuļa pakalpojumiem interesi izrādīja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kurā uzbrucējs pavadīja iepriekšējās divas sezonas, taču klubi par pāreju nespēja vienoties.

Kā ziņots, Cipulis 3.februāra spēlē guva pleca traumu, kas līdz sezonas beigām viņam liedza atgriezties komandas sastāvā.

"Dinamo" pavadītajās divās sezonās Cipulis ar augstu rezultativitāti neizcēlās. Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā viņš 56 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Šīs sezonas regulārā čempionāta noslēgumā "Amur" ar 50 punktiem 54 mačos Austrumu konferencē ierindojās priekšpēdējā, 11.vietā, nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!