Kanādietis Kriss Saimons, kurš neilgi pirms Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta beigām no Čehovas "Vitjazj" pārgāja uz Maskavas "Dinamo", gatavojas pirmajai "play-off" spēlei pret Rīgas "Dinamo" un atzīst, ka spēlēt Rīgā ir patīkami, raksta krievu mediji.

Saimons pirmo reizi spēlēs KHL izslēgšanas turnīrā, taču viņam vēl svaigā atmiņā "play-off" mači Nacionālajā Hokeja līgā (NHL). "Es tikai pāris gadus neesmu spēlējis "play-off", tā kā neesmu aizmirsis, kas tas ir," intervijā "Sport Ekspress" saka hokejists. "Tiesa, man nav nekāda priekšstata par Krievijas klubu spēļu specifiku. Panākumu recepte, manuprāt, ir vienkārša – būt ļoti disciplinētiem, censties spēlēt asi, bet bez noraidījumiem. Un jākoncentrējas nevis uz viņu, bet uz savu sniegumu. Mūsu pretinieki ir ātra komanda, tāpēc ir svarīgi nezaudēt viņiem ātrumā."

Jautāts par Rīgas "Dinamo" papildus "ieroci" – skaļajiem un fanātiskajiem līdzjutējiem, kas pārpildīs tribīnes mājinieku spēlēs, Saimons atbild: "Kā var būt slikti, ja tribīnes ir pārpilnas? Tukšas tribīnes – tas gan nav labi. Bet spēlēt tādā atmosfērā, kāda valda Rīgā – tā ir bauda. Lielākai daļai hokejistu patīk iziet uz ledus tādā gaisotnē."

Jau ziņojām, ka biļetes uz Rīgas "Dinamo" pirmo mājas spēli tika izpārdotas dažu stundu laikā. Pirmie divi "play-off" mači notiks 23.un 24. februārī Maskavā, sestdien un svētdien komandas tiksies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!