Foto: DELFI

Latvijas hokejists Artūrs Kulda trešdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai tikt pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, savukārt Kaspara Daugaviņa pārstāvētā, Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pirms sestdien gaidāmās spēles ar Rīgas "Dinamo" tika pie pārliecinošas uzvaras.

"Jokerit" viesos ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas, savukārt "Torpedo" savā laukumā ar 7:2 (5:1, 2:0, 0:1) sagrāva Maskavas "Spartak" hokejistus, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Helsinku komanda uzvaru izrāva trešā perioda izskaņā, otro vārtus iemetot desmit sekundes pirms pamatlaika beigām. Rezultātu spēles trešajā minūtē pēc Vadima Berdņikova metiena atklāja "Severstaļ", taču četras minūtes vēlāk viesi atjaunoja līdzsvaru, jo pēc Kuldas un Jeri Sallinena piespēlēm precīzs bija Tims Kenedijs. Pēc tam ilgu laiku vārti netika gūti, līdz pamatlaika beigās skaitlisko vairākumu realizēja Pēters Regins.

Latvijas izlases aizsargs spēlēja 19 minūtes un 48 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Kulda pie punkta par rezultatīvu piespēli ir ticis trijās no pēdējām četrām spēlēm, bet šosezon 36 spēlēs ir izdarījis piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Torpedo" hokejisti teicami aizvadīja spēles sākumu, jo jau 12.minūtē bija iemetuši piecas ripas pretinieku vārtos, bet vēl divas reizes "Spartak" kapitulēja otrajā trešdaļā. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Dmitrijs Sjomins un Kārters Eštons.

Daugaviņš spēlēja 13 minūtes un 20 sekundes, rezultativitātes punktus nenopelnīja, divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja divos no četriem iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš 47 mačos ir izcēlies ar 14 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, iepriekšējā spēlē pirmdien Daugaviņš guva divus vārtus, taču "Torpedo" pēcspēles metienos savās mājās ar 5:6 zaudēja "Jokerit". Savukārt aizvadītās nedēļas nogalē Daugaviņš KHL Zvaigžņu spēles laikā Maskavā pēkšņi sajutās slikti un viņš ārsta pavadībā devās uz slimnīcu. Tomēr pēc tam viņam kļuva labāk un pirmdien viņš jau varēja atgriezties laukumā.

Citā spēlē Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" bez Edgara Masaļska vārtos savās mājās ar 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) zaudēja "Soči" hokejistiem. Masaļskis spēlei bija pieteikts, taču palika rezervē, jo "Lada" vārtu drošība tika uzticēta Ivanam Kasutinam. Masaļskis nav spēlējis kopš 15.janvāra - divām spēlēm viņš nemaz netika pieteikts, bet pēdējos divos mačos Latvijas izlases vārtsargs palika rezervē.

Masaļskis šosezon 34 spēlēs ir izcīnījis 14 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,09 ripas un atvairot 93,1% metienu.

Pie panākuma tika Maskavas "Dinamo", kam šosezon vairs nevarēs palīdzēt Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums. "Dinamo" viesos ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) pārspēja KHL pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg".

Jau ziņots, ka Karsumam šomēnes veikta pleca operācija un pēc tās atveseļošanās ilgums varētu sasniegt pat sešus mēnešus, kas kārtējo reizi liks izlaist pasaules čempionātu. Karsums nav spēlējis kopš pagājušā gada 27.novembra. Ja vēl pirms neilga laika viņa atgriešanās laukumā tika gaidīta janvāra beigās, šonedēļ Maskavas komanda pavēstīja, ka latvietis šosezon vairs laukumā neizies.

Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Zaudējumu piedzīvoja Austrumu konferences līderi Omskas "Avangard", savās mājās ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) atzīstot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" pārākumu. Ņižņekamskas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, no astotās vietas atpaliekot vairs par punktu.

Čeļabinskas "Traktor" hokejisti trešdien izcēlās ar to, ka spēlējot viesos 52 sekunžu laikā guva trīs vārtus, taču tas viņus neglāba no zaudējuma ar 4:5 (1:3, 3:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā pret Astanas "Baris". "Traktor" otrā perioda sākumā no 1:3 nepilnā minūtē jau bija vadībā ar 4:3, taču Kazahstānas klubs trešajā periodā panāca neizšķirtu, bet "bullīšos" nodrošināja uzvaru.

Viena no vadošajām Rietumu konferences komandām Jaroslavļas "Lokomotiv" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars". Uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami 18 pēcspēles metieni, bet izšķirošo realizēja Jaroslavļas kluba zviedru aizsargs Stefans Kronvals.

Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā svinēja Minskas "Dinamo", kas savās mājās ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) uzvarēja pašreizējos kausa īpašniekus Sanktpēterburgas SKA. Uzvarētājiem divus vārtus guva Džonatans Čīču. Baltkrievijas klubam uzvara ļāva pakāpties uz devīto vietu Rietumu konferencē, samazinot atstarpi no astotās vietas līdz pieciem punktiem.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 115 punktiem ir Maskavas CSKA, ar ko trešdien tiekas Rīgas "Dinamo". CSKA, tāpat kā Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 113 punktiem 55 mačos ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs. Abām komandām pa vidu ar 101 punktu 53 spēlēs ir "Jokerit", kas otro vietu konferencē ieņem kā Bobrova divīzijas līdere, arī laicīgi nodrošinot spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā.

"Torpedo" ar 54 mačos izcīnītiem 92 punktiem atrodama šīs konferences ceturtajā pozīcijā, bet Maskavas "Dinamo" ar 90 punktiem 54 spēlēs ir septītā. Astoto vietu ar 79 punktiem ieņem Bratislavas "Slovan", kas tagad tuvākos sekotājus Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak" apsteidz par pieciem punktiem.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 52 mačos ir konferences 12.pozīcijā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 14 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē līderei "Avangard" ir 100 punkti 55 spēlēs, bet "Lada" ierindojas 11.pozīcijā ar 66 punktiem 54 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!