Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien piedzīvojusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas ar 2:5 (0:3, 1:1, 1:1) pārliecinoši piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg".

Jau pirmajā trešdaļā Novokuzņeckas komandai izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, turklāt 28.minūtē Aleksandrs Komaristijs panāca jau 4:0. Pāris minūtes vēlāk "Salavat Julajev" labā vienus vārtus atguva Aleksejs Gluhovs, taču viesiem cīņā par uzvaru tā arī neizdevās iesaistīties.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 54 sekundēs, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis viena mača laikā bloķēja divus pretinieku metienus.

"Salavat Julajev" pēdējo septiņu maču laikā cietuši jau sešus zaudējumus.

Tikmēr panākumu izcīnījusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) pārspēja turnīra pastarīti Habarovskas "Amur".

Bārtulis šajā cīņā nepiedalījās, jo pēc piektdienas mačā par uzbrukumu galvas un kakla rajonā Novosibirskas "Sibirj" hokejistam Sergejam Šumakovam saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Panākumu izcīnījusi arī Vladivostokas "Admiral", kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, jo šī vienība savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) nedaudz negaidīti pārspēja vienu no Austrumu konferences līderēm Omskas "Avangard".

Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 81 punktu 56 spēlēs ir piektie, bet vienu punktu atpaliek "Salavat Julajev". Tikmēr "Admiral" ar 73 punktiem 57 spēlēs ir devītie, tikai par punktu atpaliekot no izslēgšanas spēlēm.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!