Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra ar asistentu Normundu Siliņu, ceturtdien ar uzvaru sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu.

"Torpedo" viesos ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un bloķēja vienu metienu.

Tikmēr zaudējumus ceturtdien piedzīvoja aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas.

Kuldas pārstāvētā Ķīnas komanda Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Kazaņas "Ak Bars".

Kulda šajā spēlē uz ledus bija 15 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, kā arī par rupjību un kautiņu nopelnīja septiņas soda minūtes.

Savukārt Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" pretinieku laukumā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) atzina Ņižņekamskas "Ņeftehimik" pārākumu.

Bārtulis laukumā bija 24 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus metienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Sezonas pirmajā mačā "Kuņluņ Red Star" izcīnīja uzvaru, bet "Admiral" cieta zaudējumu.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā KHL desmitās sezonas otrajā spēlē viesos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) viesos piekāpās Novosibirskas "Sibirj", tādējādi sezonu turpinot bez uzvarām.

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo. Savukārt pretiniekiem izcēlās Igors Levickis un Aleksanders Bergstrems, kurš pamatlaika priekšpēdējā minūtē guva uzvaras vārtus.

Tikmēr rīdzinieku nākamā pretiniece Astanas "Baris" savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak". Kazahstānas komandas labā abus vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Martēns Sanpjērs, bet zviedru vārtsargs Henriks Kārlsons atvairīja visas 34 "Spartak" hokejistu mestās ripas.

Tāpat "sauso" uzvaru izcīnīja, Omskas "Avangard", kas savā laukumā pagarinājumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Čerepovecas "Severstaļ". Uzvaras vārtus pagarinājumā guva zviedrs Andrē Petešons, bet čehu vārtsargs Dominiks Furhs atvairīja visus "Severstaļ" spēlētāju metienus.

Vēl ceturtdien "Soči" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Habarovskas "Amur".

Šajā sezonā KHL piedalīsies 27 vienības, kas būs par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo vairs sacensībās nestartēs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!