Slovākijas klubs Popradas "Lev" pirmdien vēl nesaņēma savas valsts federācijas oficiālu atļauju startam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā.

Sākotnēji pirmdien tika ziņots, ka komanda saņēmusi atļauju, tomēr vēlāk tika skaidrots, ka šāds lēmums tiks pieņemts tikai 18.augustā.

Šis ir viens no svarīgākajiem lēmumiem komandas dalībai sacensībās.

Kā teikts Slovākijas Hokeja federācijas (SZLHK) paziņojumā, līdz šim laikam klubam jāsniedz Krievijas Hokeja federācijas lūgums SZLHK un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) paskaidrojums, ka "Lev", startējot KHL, paliks kādas hokeja federācijas locekle.

Pagājušās nedēļas beigās atļauju "Lev" komandai startēt KHL sniedza pārējās Slovākijas komandas.

Kā ziņots, "Lev" KHL dalībkomandu pulkā tika apstiprināta šomēnes. Popradas "Lev" sponsori ir tie paši, kas ar Čehijas komandu Hradeckrāloves "Lev" centās panākt dalību KHL, bet Čehijas Hokeja federācijas valdes lēmums bija noraidošs.

"Lev" komanda jaunajā KHL čempionātā spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Rīgas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA un apvienoto klubu Maskavas "Dinamo", kuru vadīs Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Bobrova divīzijā "Lev" iekļauts Baltkrievijas vienības Minskas "Dinamo" vietā, kas tagad spēlēs Tarasova divīzijā.

Jau ziņots, ka maijā KHL oficiāli tika apstiprināta arī Hantimansijskas "Jugra" vienība, kurā nākamsezon spēlēs Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā jau gaidīts, šī vienība nākamajā sezonā nomainīs finansiālu problēmu nomocīto Toljati "Lada" komandu un Maskavas "Dinamo" vienību, kas apvienojusies ar Balašihas MVD klubu.

Kā ziņots, vēlmi iesaistīties KHL čempionātā bija izteikušas arī Tjumeņas "Gazovik", Maskavas "Kriļja Sovetov" , jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra" un Kijevas "Budiveļņik".

Tomēr neviena no šīm vienībām nākamajā sezonā KHL vēl nespēlēs.

Jau ziņots, ka pirmajā KHL čempionātā startēja arī Voskresenskas "Himik" komanda, ko otrajā sezonā nomainīja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda. Līdz ar to arī abās pirmajās sezonās KHL startēja pa 24 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!