Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) tās prezidenta Kirova Lipmana personā un hokeja kluba "Dinamo Rīga" vadība, kuru starpā nesen bija asas nesaskaņas, domstarpības ir izrunājušas un atradušas kopīgu valodu, pastāstīja Lipmans.

Viņš norādīja, ka šāda tikšanās un izlīgšana bijusi nepieciešama, jo tuvojas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kurā liela daļa izlases spēlētāju būs no Rīgas "Dinamo". "Vienojāmies ar Rīgas "Dinamo" vadību, ka mums ir vienādas intereses, jo arī klubs ir ieinteresēts, lai izlase labi nospēlē olimpiskajā kvalifikācijā un tiek pie ceļazīmes uz Sočiem. Mums izdevās atrast kopīgu valodu," paziņoja LHF prezidents.

Lipmans piebilda, ka svarīgāks gan būs jautājums, kādā sportiskajā formā uz olimpisko kvalifikācijas turnīru ieradīsies spēlētāji. "Izlase kopā sanāks 2.februārī un aizvadīs īsu sagatavošanos turnīram. Organizatoriskajā ziņā viss ir pārdomāts un rit savu gaitu. Svarīgākais būs, kādā stāvoklī būs spēlētāji, jo tieši tas izšķirs ļoti daudz," uzskata Lipmans.

LHF prezidents tikās ar Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti, padomes locekli Gunti Ulmani, valdes locekli Zigmāru Priedi un komandas ģenerālmenedžeri Juri Opuļski.

Lielākā polemika masu medijos bija starp Lipmanu un Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētāju Juri Savicki. Nesaskaņas publicitāti ieguva, kad Lipmans Rīgas "Dinamo" šīs sezonas slikto sniegumu saistīja ar kluba vadības nekompetenci, bet klubs uz to reaģēja, paziņojot, ka nesadarbosies ar LHF. Novembrī, kad Latvijas izlasei bija pārbaudes turnīrs, Rīgas "Dinamo" draudēja ar inventāra nedošanu hokejistiem spēlēšanai izlasē, kā arī neatlaida komandas apkalpojošo personālu uz izlases spēlēm.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlases pretinieki būs Francijas, Kazahstānas un Lielbritānijas izlases. Grupas uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz 2014.gada olimpiskajām spēlēm Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!