Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenais krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta gadījumā spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Magņitogorskas "Metallurg".

Kā pastāstīja Magņitogorskas kluba ģenerālmenedžeris Genādijs Veļičkins, mutiska vienošanās ar Malkinu jau esot panākta.

NHL lokauts varētu sākties 15.septembrī, kad noslēgsies līdzšinējā kolektīvā vienošanās starp līgas vadību un NHL Spēlētāju asociāciju (NHLPA).

Iepriekšējā NHL lokauta dēļ netika aizvadīta 2004./2005.gada sezona.

"Iespējams, ka pie mums atbrauks arī Malkina komandas biedrs Pitsburgas "Penguins" vienībā Sidnijs Krosbijs, taču tikai tādā gadījumā, ja piekritīs spēlēt par velti... Joks!" piebilda Veļičkins.

Jūnijā Malkins kļuva par Hārta trofejas ieguvēju, kuru pasniedz NHL sezonas vērtīgākajam spēlētājam.

Malkins lielāko daļu pagājušā gada vasaras aizvadīja, atveseļojoties no nopietnas kājas traumas un nebija pilnībā gatavs arī aizvadītās sezonas sākumā, bet tāpat viņš pirmais regulārajā čempionātā sasniedza 50 gūtos vārtus un ar 109 punktiem otro reizi karjerā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju līgā.

Līdz ar to Malkins ieguva arī Ārta Rosa balvu kā rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā.

Malkins kopā ar Krievijas izlasi triumfēja šī gada pasaules čempionātā, kur viņš tika nosaukts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Viņš desmit aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Jau vēstīts, ka Magņitogorskas "Metallurg" komanda aizvadītās sezonas KHL Gagarina kausa Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 zaudēja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Omskas "Avangard" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!