Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences pusfināla sērijā ar Jaroslavļas "Lokomotiv" gaida sīva un ļoti līdzīga cīņa, kurā uzvarētājs var noskaidroties tikai sestajā vai septītajā spēlē, uzskata aptaujātie eksperti, kuri Rīgas kluba iespējas uzvarēt Jaroslavļas superklubu vērtē kā reālistiskas.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 4-2 pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību, bet "Lokomotiv", kas regulārajā čempionātā bija spēcīgākā konferences vienība, ar 4-3 pieveica Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

"Cerības vienmēr ir. Domāju, ka sērijā pret Maskavas "Dinamo" lieliski pierādījām, ka varam cīnīties ar visiem, un izslēgšanas cīņās visādi var gadīties. Protams, "Lokomotiv" komandas uzbrukums ar Pavolu Demitru priekšgalā ir lielisks. Būs smaga sērija, taču jācīnās līdz pēdējam un cerams, ka arī veiksme stāvēs līdzās Rīgas "Dinamo" komandai, un tad jau visādi var gadīties," atzina šī gada pasaules čempions, kā arī pēdējo divu sezonu uzvarētājs Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātos skeletonā Martins Dukurs.

"Sērija ar Maskavas "Dinamo" ritēja no vienas puses uz otru un bija kā pa viļņiem. Vienā mačā mēs uzvarējām ar 5:1, bet citā atkal maskavieši bija pārāki ar 8:4, tāpēc viss kas varēja notikt. Domāju, ja rīdzinieki nebūtu uzvarējuši sesto spēli savā laukumā, tad izšķirošajā, septītajā, mačā Maskavā arī būtu zaudējuši," pārdomās par Rīgas "Dinamo" ceturtdaļfināla sēriju ar Maskavas "Dinamo" dalījās Dukurs.

"Pats klātienē biju uz sesto spēli "Arēnā Rīga", un atmosfēra bija lieliska. Gāju uz baudāmu hokeju un to arī sagaidīju. Protams, jutu līdzi Rīgas "Dinamo", taču labi arī sapratu, kas tas ir sports, tāpēc gāju gūt patīkamas emocijas, kas arī izdevās," piebilda Dukurs.

Tikmēr leģendārais Latvijas hokeja ārsts Jānis Kvēps pauda viedokli, ka Rīgas "Dinamo" komandai būs ļoti grūti sērijā pieveikt "Lokomotiv" hokejistus.

""Lokomotiv" kā nekā uzvarēja Rietumu konferencē, un tas jau pats par sevi izsaka visu. Domāju, ka "Dinamo" komandai būs ļoti, ļoti grūti pieveikt "Lokomotiv". Protams, ļoti liels faktors, kā jau vienmēr ir bijis, būs veiksme," pastāstīja Kvēps.

"Tāpat ļoti liela nozīme būs arī vārtsargu spēlei - ja abi mūsu vārtsargi - Kriss Holts un Mikaēls Telkvists - aizvadīs veiksmīgus mačus, tad mums tiešām būs ļoti liela iespēja iekļūt Rietumu konferences finālā," izteicās Kvēps.

Runājot par sēriju ar Maskavas "Dinamo", Kvēps atzina, ka šī sērija norisinājās ļoti līdzīgi. "Taču, lai uzvarētu pretinieku trīs reizes pagarinājumā, ir vajadzīga ļoti liela veiksme. Laikam jau Rīgas "Dinamo" komandai šajā sērijā Dievs stāvēja klāt."

Savukārt Latvijas aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kura pārstāvētā komanda Novokuzņeckas "Metallurg" neiekļuva Gagarina kausa izcīņā, atzina, ka sērijā starp Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" uzvarētājs varētu tikt noskaidrots tikai sestajā vai septītajā mačā.

"Manuprāt, cīņa starpa abām komandām risināsies ļoti spraiga, jo abas komandas ir ļoti līdzīgas. Domāju, ka pusfināla pāra uzvarētājs tiks noskaidrots tikai sestajā vai septītajā spēlē," savās domās dalījās Jerofejevs.

Kā ziņots, sērija starp Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sāksies otrdien Jaroslavļā plkst.16 pēc Latvijas laika.

Sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle ceturtdien arī risināsies Jaroslavļā un sāksies plkst.18, bet nākamās divas spēles 12. un 14.martā tiks aizvadītas "Arēnā Rīga".

Pēc tam nepieciešamības gadījumā spēles notiks arī 16., 18. un 20.martā.

12.marta spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.13, jo šajā dienā "Arēnā Rīga" plānots Valērija Meladzes koncerts, kas hokejistiem draudēja ar spēlēšanu, piemēram, Piņķos vai Liepājā.

Tomēr Rīgas "Dinamo" vadība panāca vienošanos ar Meladzes koncerta organizatoriem "Makroconcert", ka spēle sāksies plkst.13 dienā, bet uzreiz pēc tās "Arēnas Rīga" zāle tiks pārbūvēta, lai tajā varētu notikt koncerts.

Savukārt 14.martā spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Tagad vēl neskaidrs ir jautājums par sērijas sesto spēli, kurai jānotiek 18.martā, bet tajā laikā "Arēnā Rīga" plānots gregoriāņu mūku grupas "Gregorian" koncerts.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" ar "Lokomotiv" tikās divas reizes, savā laukumā uzvarot ar 5:3, bet izbraukumā zaudējot ar 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!