Foto: AFP/Scanpix/LETA

Maskavas CSKA komanda sestdien izcīnīja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālspēlē.

CSKA savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) uzvarēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās Mihails Grigorenko.

Jau trešās minūtes pašā sākumā spēles rezultātu atklāja CSKA hokejists Andrejs Svetlakovs, bet sešas minūtes vēlāk Aleksejs Marčenko panāca jau 2:0, turklāt otrā perioda vidū Grigorenko mājinieku pārsvaru palielināja jau līdz trim vārtiem.

Neilgu brīdi vēlāk "Avangard" hokejists Sergejs Šumakovs pēc lieliskas saspēles vienus vārtus gan atguva, taču 48.minūtē Grigorenko ar lielisku metienu guva savus otros vārtus mačā, panākdams 4:1. Viesi no Omskas kluba vēl vienus vārtus atspēlēja piecas minūtes līdz pamatlaika beigām, bet tas cīņas likteni nemainīja, turklāt Grigorenko ar raidījumu tukšos vārtos pēdējā minūtē nokārtoja sev "hat-trick".

Sērijas nākamais mačs notiks pirmdien CSKA laukumā, bet pēc tam komandas dosies uz Balašihu, kur savas spēles šosezon aizvada "Avangard".

Hārtlija iekļūšana finālā nozīmē to, ka viņš nevarēs pievienoties Latvijas izlasei treniņnometnes pirmajās nedēļās. KHL finālsērija ilgs vismaz līdz 19.aprīlim, kad Latvijas izlasei ir pirmā pārbaudes spēle, bet, ja sērija ievilksies līdz septītajam mačam, tā noslēgsies 25.aprīlī. Pasaules čempionāts sāksies 10.maijā.

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!