Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar rezultatīvām piespēlēm savstarpējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē svētdien izcēlās Latvijas uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Ainārs Podziņš, pēdējam no kuriem tas bija debijas mačs Čehovas kluba "Vitjaz" rindās.

Aizvadītajā spēlē Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda uzvarēja "Vitjaz" hokejistus savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1).

Rēdlihs piedalījās savas komandas otrajos gūtajos vārtos, kad otrās trešdaļas ievadā 2:0 panāca Aleksejs Kaļužnijs, savukārt Podziņa kontā rezultatīva piespēle vienības vienīgajos gūtajos vārtos, kad trešās trešdaļas sākumā 1:2 panāca Deniss Sergejevs.

Rēdlihs darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā veica divus metienus. Savukārt Podziņš kā ceturtās maiņas uzbrucējs nospēlēja 14 minūtes un 34 sekundes, veicot piecus metienus pa vārtiem.

Šīs sezonas 24 spēlēs Rēdlihs tagad ticis pie diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Podziņš pēc tam, kad 28.decembrī lauza līgumu ar Rīgas "Dinamo", ar "Vitjaz" noslēdzis līgumu līdz sezonas beigām.

Citā spēlē "sauso" zaudējumu pagarinājumā piedzīvoja aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda, kas ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Trešajā aizsargu pārī spēlējušais Ozoliņš uz ledus pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar divām noraidījuma minūtēm.

Savukārt panākumu pēcspēles metienos svinēja uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Sprukts darbojās savas komandas ceturtajā maiņā, nospēlēto deviņu minūšu un 14 sekunžu laikā veicot vienu metienu pa vārtiem un uzvarot divos no pieciem iemetieniem.

Rietumu konferences kopvērtējumā CSKA ar 75 punktiem 39 spēlēs ieņem otro vietu, "Lokomotiv" ar 76 punktiem 41 mačā ir ceturtie, "Atlant" ar 46 punktiem 40 cīņās ieņem 11.vietu, bet "Vitjaz" ar 42 punktiem 39 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā.

Citā spēlē pie uzvaras tika arī uzbrucēja Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Čehijas komanda Prāgas "Lev", kas ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) savā laukumā pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Pēc četru spēļu izlaišanas Cipulis "Lev" pieteikumā iekļuva otrajā spēlē pēc kārtas, kā ceturtās maiņas uzbrucējs laukumā pavadot astoņas minūtes un desmit sekundes. Statistikā latvietis ar neko gan neizcēlās.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 76 punktiem 41 mačā ir otrajā vietā, CSKA ar 75 punktiem 39 spēlēs ir ceturtie, "Lev" ar 57 punktiem atrodas septītajā pozīcijā, "Atlant" ar 46 punktiem 40 cīņās ieņem 11.vietu, bet "Vitjaz" ar 42 punktiem 39 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!