Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs uzskata, ka trešdien izcīnītā uzvara pār Novosibirskas "Sibirj" vienību bijusi pelnīta.

Kā ziņots, aizvadītajā regulārā čempionāta mačā Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2. Neizšķirtu 2:2 Aleksandrs Ņiživijs izrāva tikai 18 sekundes pirms pamatlaika beigām. Savukārt metienu attiecība šajā mačā bija 52:20 "Dinamo" komandas labā.

"Trešajā trešdaļā visu laiku spēlējām pretinieku zonā un beigās pelnīti iemetām, kā arī pelnīti uzvarējām," pēc mača izteicās Rēdlihs. "Visi no maiņas uz maiņu spēlējām un ticējām, ka varam izraut sākumā vismaz neizšķirtu. Tāpat bija lieliski, ka uzvarējām, noslēdzot maču uz pozitīvas nots."


"Dinamo" komandai bija nepieciešams vismaz viens punkts, lai tā garantētu septīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā regulārajā čempionātā, jo iepriekš trešdien zaudējumu pamatlaikā bija piedzīvojusi Maskavas CSKA komanda. Uzreiz pēc spēles ģērbtuvē uzbrucējs jau bija informēts par Maskavas kluba rezultātu. "Spēles laikā gan to nezinājām."

Tagad skaidrs, ka Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēkosies ar Rietumu konferences otro spēcīgāko komandu, kas būs Tarasova divīzijas uzvarētāja.

Šobrīd Tarasova divīzijas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 87 punktiem 52 spēlēs atrodas Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet tai trīs punktus zaudē KHL vicečempione Mitišču "Atlant". Savukārt vēl par punktu mazāk ir Čerepoveces "Severstaļ" komandai, kurai ir tikai teorētiskas izredzes kļūt par Tarasova divīzijas uzvarētāju.

"Protams, pasekojam līdzi tabulai, bet tomēr par nākamajiem pretiniekiem ir vienalga - "Torpedo", "Atlant", vienalga," uzsvēra Rēdlihs. Svaigākā atmiņā "Dinamo" hokejistiem ir KHL vicečempioni "Atlant", kuriem svētdien tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 2:4. "Mitišči, protams, ir ņemami. Tas būs atkarīgs tikai no mūsu spēles, ja cīnīsimies ar 100% atdevi, tad ir iespēja uzvarēt."

Sezonas pirmajā pusē Rēdlihs turējās starp visas līgas rezultatīvākajiem uzbrucējiem, bet šobrīd viņš ar 12 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm 52 mačos kopvērtējumā atkritis uz 11.pozīciju.

"Šobrīd punkti tā nekrājas kā sezonas sākumā, tomēr cenšos par to nedomāt. Īpaši sezonas beigās galvenais ir komandas sniegums un visiem jāgatavojas no spēles uz spēli," teica uzbrucējs, kuru neuztrauc smagais izslēgšanas spēļu grafiks, kad pirmās četras spēles tiks aizvadītas sešās dienās. "Pretiniekiem tad būs tāds pats grafiks kā mums un būs vienādi grūti."

Regulārā čempionāta pēdējos mačus Rīgas "Dinamo" aizvadīs piektdien un svētdien, bet Gagarina kausa izcīņu uzsāks 29.februārī ar spēli izbraukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!