Foto: F64
Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” vārtsargu treneris Sergejs Naumovs nepiekrīt, ka komanda nākamajā kārtā neiekļuva vārtsargu Krisa Holta un Māra Jučera neveiksmīgās spēles dēļ, intervijā portālam “sportbox.ru” teica speciālists.

Atgādinām, ka “Dinamo” KHL Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

“Esmu dzirdējis kritiku par Rīgas “Dinamo” vārtsargiem, taču gribu norādīt, ka līdz septītajai spēlei ar sliktiem vārtsargiem un sliktu spēles organizāciju nevar tikt,” uzsvēra Naumovs. “Pēdējā, septītajā spēlē Holts ielaida tikai vienus vārtus, un tā nebija viņa kļūda. Viens no tūkstoš šādiem metieniem sasniedz mērķi. Holts bija izvēlējies pareizo pozīciju, bet ripa atrada caurumu un ielidoja vārtos.”

“Mūsu vārtsargu problēma bija pieredzes trūkums. Kriss Holts un Māris Jučers ir jauniņie, jo viens pirmo reizi bija pirmais vārtsargs, bet otrs šādā līmenī vēl nebija spēlējis,” turpināja treneris. “Māris šajā sezonā spēra lielu soli uz priekšu un pēc gada Latvijā būs labs vārtsargs ar labu tehniku un stabilu psiholoģisko noturību.”

Tāpat Naumovs nepiekrita izteikumiem, ka “Torpedo” komandai konferences ceturtdaļfināla sēriju uzvarēja vārtsargs Vitālijs Kovaļs.

“Tas ir maldīgs viedoklis. Bez šaubām, ka Kovaļs spēlēja nozīmīgu lomu “Torpedo” panākumā, jo viņš bija pārliecināts un nosvērts. Taču, ja uzskata, ka Kovaļs uzvarēja, bet Holts zaudēja, tad es nepiekrītu. Pirms septītās spēles abi vārtsargi bija vienādās pozīcijās,” turpināja bijušais Latvijas izlases vārtsargs.

Aprīlī Naumovam noslēdzas līgums ar “Dinamo” komandu, un viņš ļoti cer turpināt darbu ar šīs vienības vārtsargiem. Tāpat viņš varētu būt arī Latvijas izlases vārtsargu treneris gaidāmajā pasaules čempionātā. Pagaidām gan oficiāla vienošanās nav panākta, taču esot mutiska vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!