Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, ziņots kluba mājaslapā.

Pirmās ziņas par "Dinamo", vārtsarga Kristera Gudļevska, kā arī zviedru uzbrucēja Jākoba Berglunda ceļu šķiršanos pauda kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Dinamo" komandas vārtus pirmdienas spēlē pret Sanktpēterburgas SKA jau sargāja krievu vārtsargs Andrejs Makarovs, kā arī tika apstiprināta informācija par čehu vārtsarga Aleksandra Salāka pievienošanos komandai. Tomēr Gudļevskis spēli pret SKA vēroja no tribīnēm, savukārt viņa aiziešana no komandas tobrīd oficiāli netika apstiprināta.

Latvijas izlases vārtsargs šosezon piedalījās deviņās no pirmajām desmit sezonas spēlēm, atvairot 86,3% metienu un vidēji ielaižot 3,45 vārtus.

Savas karjeras pirmajos gados kā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" vārtsargs Gudļevskis divas reizes 2012./2013. gada sezonā tika pie iespējas stāties vārtos "Dinamo" komandas rindās, bet komandai atkārtoti viņš pievienojās pirms 2018./2019. gada sezonas.

Gadus starp šiem notikumiem vārtsargs pavadīja Ziemeļamerikā, kur viņš piedalījās arī trijās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas spēlēs un divās izslēgšanas spēlēs Tampabejas "Lighting" sastāvā. Vārtsargs piecu sezonu laikā pārsvarā spēlēja Amerikas hokeja līgā (AHL), kur Sirakūzas "Crunch" un Bridžportas "Sound Tigers" komandu labā Gudļevskis aizvadīja 191 spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!