Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas hokeja izlases trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11. sezonas sākuma saņēmusi sliktas ziņas — savainojuma dēļ vienībai vairākus mēnešus nevarēs palīdzēt somu vārtsargs Kari Ramo.

Čeļabinskas apgabala gubernatora kausa izcīņas spēlē pret Magņitogorskas "Metallurg" Ramo ir sarautas ceļgala krusteniskās saites un viņš nevarēs spēlēt vismaz pusgadu, vēsta kluba mājas lapa.

"Vācijā veiktās pārbaudes atklāja nepatīkamu diagnozi: ceļgala trauma. Hokejists jau ir izoperēts un sācis rehabilitāciju, kas aizņems apmēram sešus mēnešus. Vēlam mūsu vārtsargam ātru atveseļošanos, un klubs darīs visu, lai ārstēšanās un rehabilitācijas process notiktu visaugstākajā līmenī," kluba mājas lapā citēts "Avangard" prezidents Maksims Sušinskis.

Kari Ramo Omskas klubā atgriezās pēc piecu gadu prombūtnes, ko pavadīja Ziemeļamerikā. "Avangard" viņš pārstāvēja laikā no 2009. līdz 2013. gadam. Starplaikā Ramo spēlēja Nacionālajā (NHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL), pārstāvot Kalgari "Flames", Stoktonas "Heat" un Toronto "Marlies" komandas. 2016./2017. gada sezonu viņš jau noslēdza Somijas augstākajā līgā, "Pelicans" klubā, bet iepriekšējā sezonā sargāja Helsinku "Jokerit" vārtus KHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!