Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ātri iejutīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā un kļūs par ievērojamu tā pastiprinājumu, uzskata vienības ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis.

Kā ziņots, nedēļas nogalē sākās Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Daugaviņš vasarā panāca vienvirziena līguma noslēgšanu ar NHL komandu Otavas "Senators", bet līgas lokauta laikā viņš spēlēs "Dinamo" komandā.

"Esam ļoti priecīgi par Kaspara pievienošanos mūsu komandai," Opuļska teikto citē Krievijas mediji. "Pagaidām mūsu spēlētājiem neveicas ar vārtu gūšanas momentu realizāciju, tāpēc mūsu rezultativitāte pašlaik nav nepieciešamajā līmenī. Esam pārliecināti, ka Daugaviņš ātri iejutīsies komandā un kolektīvi palīdzēs aizlāpīt šo caurumu."

"Dinamo" rindās Daugaviņš pirmo spēli aizvadīs piektdien, kad Latvijas klubs viesos tiksies ar Mitišču komandu "Atlant".

Rīgas klubā Daugaviņš spēlēs vienā maiņā ar Aleksandru Ņiživiju un Aleksandru Žirū, atklājis Opuļskis.

"Pagaidām plānojam, ka vismaz sākumā viņš spēlēs kopā ar šiem uzbrucējiem," paskaidroja kluba ģenerālmenedžeris.

Pēc tam, kad pirms gada kopā ar Binhemtonas "Senators" komandu Daugaviņš kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju, 24 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā aizvadīja savu pirmo pilno sezonu NHL.

Laukumā latvietis devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Pirms tam Daugaviņš NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Ar astoņiem punktiem sešās spēlēs "Dinamo" pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!