Foto: AFP/Scanpix

Skaidrības par Nacionālās hokeja līgas (NHL) nākamo sezonu joprojām nav, taču varot nojaust, ka septembrī tomēr varētu sākties lokauts, un pastāv liela iespēja, ka Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš varētu nākamo sezonu pavadīt Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" atzinis, ka Ziemeļamerikā spēlējošo Latvijas hokejistu Daugaviņa, ka arī Oskara Bārtuļa paradīšanās "Dinamo" sastāvā būs "atkarīga no aizokeānijas".

Tomēr viņš norādīja, ka "ir baumas, ka tomēr būs lokauts", un, ja šādas prognozes piepildās, ir lielas cerības, ka Daugaviņš spēlēs Rīgas "Dinamo".

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Kristiāns Pelšs, kuri visi iepriekšējās sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, neizslēdz iespēju, ka jau nākamajā sezonā varētu uzspēlēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL)

Pašlaik līgumi ar NHL sistēmām ir Daugaviņam (Otavas "Senators") un Pelšam (Edmontonas "Oilers"), bet Bārtuļa līgumu šovasar izpirka viņa līdzšinējā komanda Filadelfijas "Flyers".

Tomēr ar NHL nākamo sezonu ir liela neskaidrība, jo nav noslēgts kolektīvais līgums starp līgu un spēlētājiem. Pagaidām ir zināms vien tas, ka septembra vidū vai nu sāksies klubu treniņnometnes, vai arī lokauts, kas tad varētu ievilkties, iespējams, pat visas sezonas garumā.

Iepriekšējā NHL lokauta dēļ netika aizvadīta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!