Foto: Reuters/Scanpix

Šveices pilsētā Davosā notikušā prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra simboliskajā izlasē iekļauts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš.

Turnīra gaitā Ozoliņš guva vienus vārtus un nopelnīja četras soda minūtes.

Kopā ar Ozoliņu turnīra simboliskajā izlasē iekļauts Čehijas vienības Vitkovices "Steel" vārtsargs Romāns Maleks, turnīrā triumfējušās Šveices komandas "Davos" aizsargs Beāts Forsters, viņa komandas biedri uzbrucēji Robijs Ērls, kurš pirms sezonas gandrīz pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai, un Petrs Sikora, kā arī Vācijas vienības Volfsburgas "Grizzly Adams" uzbrucējs Kaijs Hospelts.

Jau ziņots, ka par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš četros mačos izcēlās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra finālspēlē sestdien "Dinamo" ar rezultātu 2:3 zaudēja "Davos" hokejistiem.

Esošā Šveices čempionvienība "Davos" Špenglera kausa izcīņā triumfēja pēc piecu gadu pārtraukuma.

Jau vēstīts, ka Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir vecākais turnīrs Eiropā. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kura sastāvā bija arī latvietis Kaspars Saulietis, bet pagājušajā gadā - Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!