Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Sevestaļ" ģenerālmenedžeris Dmitrijs Popovs, kurš notiesāts par izspiešanu, pametis šo posteni, piektdien aģentūru "RIA Novosti" informējis Čerepovecas kluba direktors Nikolajs Pjatuņins.

Pēc izmeklēšanas datiem Popovs pieprasījis no "Severstaļ" jauniešu komandas "Almaz" spēlētāja Dmitrija Gromova naudu – katru mēnesi hokejistam no savas algas 50 tūkstoši rubļu (865 lati) bija jāatdod ģenerālmenedžerim. Pēc Popova teiktā, šo naudu viņš nodevis spēlētājiem, kas saņēmuši mazas algas. Kopumā Gromovs viņam atdevis gandrīz pusmiljonu rubļu.

Decembrī Popovs tika aizturēts, kad no Gromova saņēma 30 tūkstošus rubļu. Pret ģenerālmenedžeri tika ierosināta krimināllieta, bet jūnija vidū tiesa paziņoja spriedumu – Popovam ir jāsamaksā soda nauda 50 tūkstošu rubļu apmērā un jāatdod Gromovam izspiestie 470 tūkstoši rubļu (8130 latu).

Līgums ar "Severstaļ" Popovam bija spēkā līdz 30.jūnijam un klubs nolēma to nepagarināt.

"Viss šis incidents ir sabojājis mūsu kluba labo vārdu," teica Pjatuņins. "Pēdējā pusgada laikā bijušas četras mūsu finansiāli saimnieciskās darbības pārbaudes, un es esmu pateicīgs šo pārbaužu veicējiem, jo problēmas pastāv katrā kolektīvā un ir ļoti svarīgi tās atrisināt laicīgi, ar profesionāļu palīdzību," uzsver kluba direktors.

Viņš pastāstīja, ka Dmitrijs Gromovs turpinās pārstāvēt klubu, lai gan viņam "varētu nebūt viegli tajā spēlēt, vispirms jau psiholoģiskā ziņā".

Šobrīd "Severstaļ" spēlētāji atrodas atvaļinājumā, un pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli aizvadīs 2.augustā Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!