Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pēdējā mēneša - aprīļa - labākajiem spēlētājiem atzīti Vasīlijs Košečkins, čehs Ondržejs Ņemecs un Sergejs Mozjakins.

Visi trīs hokejisti piedalījās Gagarina kausa finālsērijā, kurā Košečkina un Mozjakina pārstāvētā Magņitogorskas "Metallurg" komanda sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3 pārspēja Čehijas klubu Prāgas "Lev".

Košečkins kļuvis par aprīļa labāko vārtsargu. Viņš 12 spēlēs palīdzēja komandai izcīnīt astoņas uzvaras un divreiz atstāja savus vārtus neskartus. Šajos mačos Košečkins ielaida vidēji 2,03 ripas un atvairīja 93,81% metienu.

Savukārt "Lev" komandā spēlējošais Ņemecs kļuvis par mēneša labāko aizsargu. Viņš 12 mačos tika pie diviem vārtiem, četrām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +3.

Tikmēr Mozjakins, kurš kļuva par Gagarina kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju, ticis pie mēneša labākā uzbrucēja balvas, kad 12 spēlēs guva astoņus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, uzrādot pozitīvu lietderības koeficientu +5.

Par mēneša labāko līgas jauno spēlētāju nosaukts vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš šonedēļ oficiāli no Ufas "Salavat Julajev" komandas pārcēlies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas "Lightning". Viņš piecās spēlēs ielaida vidēji 1,51 ripu un atvairīja 94,67% metienu, vienreiz paliekot nepārspēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!