Foto: F64
Apmēram 1000 līdzjutēju trešdien pie "Arēnas Rīga" piedalījās piemiņas gājienā, pieminot Jaroslavļā aviokatastrofā bojā gājušo Latvijas hokeja izlases aizsargu Kārli Skrastiņu.

Jau ziņots, ka trešdien Jaroslavļas apgabalā aviokatastrofu cieta lidmašīna "YAK 42", kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv". Lidmašīnā bija arī Latvijas izlases aizsargs Skrastiņš.


Uzreiz pēc traģiskās ziņas saņemšanas Latvijas līdzjutēji internetā izplatīja aicinājumu pulcēties pie "Arēnas Rīga" un doties piemiņas gājienā. Jau ilgāku laiku pirms šī laika līdzjutēji pulcējās pie "Arēnas Rīga", iededza svecītes un ar klusuma brīdi pieminēja Skrastiņu. Piemiņas brīdī pulcējās daudzu tautību cilvēki, ģimenes ar bērniem, utt.

"Līdz pēdējam brīdim negribējās noticēt. Cerēju, ka tā ir kļūdaina ziņa, tad cerēju, ka starp izdzīvojušajiem būtu Skrastiņš,. Prātam neaptverama traģēdija, trieciens visiem faniem," teica viens no līdzjutējiem Aigars.

Daudzu fanu acīs redzamas asaras, cilvēki dalās atmiņās par Skrastiņa spēlēm Latvijas izlasē.

Vēlāk cilvēki devās gājienā, kas pēc tam noslēdzās pie Latvijas Hokeja federācijas Raunas ielā. Kārtību gājienā nodrošina divi policisti.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks portālam "Delfi" sacīja, ka gājiens noslēdzies pie "Arēnas Rīga" un līdzjutēji nolikuši svecītes pie LHF ēkas.

"Tas nav vārdos aprakstāms, kāda traģēdija ir notikusi. Līdzjutēji liek svecītes, piemin hokejistu. Līdzjutēju un masu mediju atbalstu mēs šodien izjutām kā vēl nekad," teica Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!