Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" pieredzējušais somu uzbrucējs Niklass Hagmans nolēmis atgriezties dzimtenē.

Kļuvis zināms, ka 33 gadus vecais Hagans panācis vienošanos par pāreju uz Helsinku IFK (HIFK) komandu, kuru pārstāvēja pirms 14 gadiem divu sezonu garumā.

Šī Hagmanam bija pirmā sezona KHL. "Lokomotiv" rindās viņš 49 regulārā čempionāta spēlēs guva 12 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet sešos Gagarina kausa mačos uzbrucējs pie rezultativitātes punktiem netika.

Hagmans uz KHL pārcēlās pēc desmit pavadītām sezonām Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur 800 mačos viņa kontā 151 gūti vārti un 157 rezultatīvas piespēles.

Somijas izlases rindās uzbrucējs piedalījies piecos pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs, izcīnot olimpisko sudrabu (2006.gadā) un bronzu (2010.gadā).

"Lokomotiv" komanda šosezon pārliecinoši iekļuva Gagarina kausa izcīņā, taču jau pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!