Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas komandas "Rīga" aizsarga Mārtiņa Poreja pārstāvētā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izlase "Krasnije zvezdi" piektdien piedzīvoja ceturto zaudējumu Ziemeļamerikas tūrē.

Aizvadītajā cīņā "Krasnije zvezdi" ar rezultātu 2:3 (0:1, 0:1, 2:1) piekāpās Ziemeļmičiganas universitātes komandai "Wildcats", kas spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Porejs arī šoreiz cīņas protokolā neatzīmējās un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Kā ziņots, tūres pirmajā spēlē "Krasnije zvezdi" ar 1:5 pārliecinoši zaudēja Ziemeļdakotas universitātes komandai "Fighting Sioux", pēc tam ar 5:1 uzvarēja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) komandu Aleksandrijas "Blizzard", trešajā mačā ar 1:2 piekāpās NAHL pašreizējai līdervienībai Bismarkas "Bobcats", ceturtajā cīņā ar 6:1 sagrāva Vērmontas universitātes komandu "Catamounts", bet piektajā spēlē ar 4:6 zaudēja NCAA komandai Jeilas universitātes "Bulldogs".

Laika posmā līdz 5.janvārim "Krasnije zvezdi" Ziemeļamerikā aizvadīs vēl divas spēles. Nākamais mačs notiks 3.janvārī, un tajā MHL izlase tiksies ar vēl vienu NCAA komandu - "Fighting Irish" no Notrdamas universitātes.

Jau vēstīts, ka "Krasnije zvezdi" komandas galvenā trenera palīgs ir "Rīgas" treneru korpusa vadītājs Leonīds Tambijevs. Savukārt "Krasnije zvezdi" galvenais treneris Ziemeļamerikas tūrē ir Aleksandrs Sokolovs, kurš ikdienā trenē MHL klubu Ņižņekamskas "Reaktor".

Pagājušā gada Ziemeļamerikas tūrē "Krasnije zvezdi" sastāvā bija iekļauts "Rīgas" komandas uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!