Foto: F64

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Omskas "Avangard" vienībai, kurā spēlē cits Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs.

Šajā mačā Kulda laukumā pavadīja 27 minūtes un 22 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem. Cīņas 34.minūtē viņš palīdzēja komandas biedram Maksimam Krivonožkinam panākt izlīdzinājumu 1:1.

Savukārt Pujacs šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem.

Rezultātu pirmās trešdaļas vidū atklāja "Avangard" komandas uzbrucējs Aleksandrs Frolovs, bet uzvaras vārtus Andrejs Taratuhins guva vien sekundi pirms pagarinājuma beigām.

Šosezon aizvadītajās 12 spēlēs Kulda tagad guvis sešus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Šī bija "Avangard" komandas trešā uzvara pēc kārtas, bet "Sibirj" cieta otro neveiksmi pēdējās sešās cīņās.
Citā spēlē pirmdien uzvaru izcīnīja latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā pieveica Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus.

Sprukts laukumā pavadīja ceturto mazāko spēles laiku komandā - sešas minūtes un 37 sekundes. Latvietis veica divus metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarēja trijos no četriem iemetieniem.

Pēcspēles metienos uzvaru CSKA komandai nodrošināja Igors Radulovs.

Pie panākuma tika arī latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas savā laukumā ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg".

Masaļskis otram mačam pēc kārtas nebija pieteikts, bet "Jugra" vārtus sargāja Mihails Birjukovs, kurš cīņas gaitā atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem.

Uzvaras vārtus "Jugra" komanda guva vien 43 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām, kad precīzs bija Antons Buts.

Šī "Jugra" vienībai bija pirmā uzvara pēdējās sešās cīņās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Sibirj" ar 23 punktiem 12 mačos ieņem otro vietu, "Avangard" komanda ar 15 punktiem ir astotajā vietā, bet "Jugra" ar astoņiem punktiem 11 cīņās atrodas priekšpēdējā, 11.pozīcijā.

Savukārt Rietumu konferencē CSKA ar 22 punktiem 12 spēlēs ieņem trešo vietu.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!