Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard" pastiprinājusies ar krievu aizsargu Ņikitu Ņikitinu, vēsta vienība.

26 gadus vecais Ņikitins, kurš ikdienā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" vienībā, "Avangard" komandai pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku.

"Avangard" kluba prezidents Aleksandrs Sterļagovs pastāstīja, ka Ņikitins pats izteica vēlmi pievienoties Omskas komandai. Tiesības uz aizsargu piederēja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai, taču tā neradīja problēmas ar Ņikitina pāreju uz "Avangard".

Ņikitins ir Omskas hokeja audzēknis un "Avangard" rindās viņš spēlēja laikā no 2003. līdz 2010.gadam.

2010.gadā Ņikitins parakstīja līgumu ar NHL klubu Sentluisas "Blues", bet pagājušā gada oktobrī aizsargs maiņas darījumā nokļuva "Blue Jackets" vienībā.

Pagājušajā sezonā Ņikitins 61 NHL regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Avangard" ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, 15.septembrī sākās NHL lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52%-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!