Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas “Avangard” ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālsērijas ceturtajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas “Dinamo” vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Spēles sestajā minūtē Artjoms Černovs izvirzīja vadībā Maskavas komandu, bet otrā perioda vidū Aleksandrs Popovs panāca 1:1. Turpmākās minūtes ritēja līdzīgā cīņā, abām komandām apmainoties ar labām vārtu gūšanas iespējām, tomēr pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots. Pagarinājumā bija nepieciešamas deviņas minūtes, lai noskaidrotu uzvarētāju, un “Avangard” uzbrucējs Aleksandrs Perežogins atnesa uzvaru savai vienībai.

Pujacs aizvadītajā spēlē laukumā pavadīja 23 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Sērijas piektā spēle norisināsies Omskā.

Atgādinām, ka sērijas pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1 uzvarēja "Avangard" vienība, otrajā spēlē ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "Dinamo", bet trešajā mača ar rezultātu 1:0 uzvaru svinēja Omskas vienība.

Pujacs ir pirmais Latvijas hokejists, kurš cīnās Gagarina kausa finālā. Tāpat viņš iekļauts Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Kā ziņots, "Avangard" komanda Austrumu konferences finālā ar 4-1 pieveica regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor", bet Maskavas "Dinamo" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 pārspēja ambiciozo Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!