Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piecu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien pārtrauca Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard".

Aizvadītajā cīņā "Avangard" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Pujacs šoreiz laukumā pavadīja 18 minūtes un 15 sekundes, cīņas gaitā veicot vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnot divas soda minūtes.

Uzvarētājiem pa reizei precīzi meta Aleksandrs Perežogins, Andrejs Ivanovs un Antons Belovs, kurš uzvaras vārtus guva pagarinājuma 40.sekundē, bet "Metallurg" vienībā izcēlās Antons Sļepiševs un Aleksejs Jefimovs.

Neskatoties uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju Iļjas Brizgalova un Mihaila Grabovska debiju, zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Maskavas CSKA komanda, ko pārstāv arī latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts. Aizvadītajā cīņā CSKA ar 3:4 (1:1, 0:0, 2:3) dramatiskā duelī izbraukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai.

Uzvaras vārtus pusotru minūti pirms pamatlaika beigām guva Aleksandrs Popovs. Tas neapmierināja CSKA zvaigzni Aleksandru Radulovu, kurš gāja strīdēties ar tiesnešiem. Jau nākamajā epizodē Radulovs tika pie divu minūšu noraidījuma, bet vēl nedaudz vēlāk viņš saņēma arī desmit un 20 minūšu disciplināros sodus.

Pirms tam trešajā trešdaļā bija ļoti sekmīgi nospēlējuši NHL baltkrievu uzbrucēji - 50.minūtē Grabovskis izvirzīja vadībā CSKA ar 3:2, bet jau 35 sekundes vēlāk Andrejs Kosticins panāca izlīdzinājumu 3:3.

Sprukts šoreiz spēlēja tikai ceturtajā maiņā, laukumā pavadot deviņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Neveiksmi cieta arī Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) izbraukumā piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris". Uzvarētājiem abus vārtus guva Konstantīns Rudenko.

Šosezon rezultatīvi spēlējošais Kulda šoreiz palika bez punktiem. Aizsargs nospēlēja 23 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā nopelnīja četras soda minūtes. Tieši pirmo divu minūšu izciešanas laikā Rudenko pirmajā trešdaļā atklāja cīņas rezultātu. Vēl Kulda veica divus metienus pa vārtiem.

Līdz ar to "Sibirj" komanda pārtrauca sešu uzvaru sēriju, kas sākās vēl 13.septembra mačā ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Otro zaudējumu pēdējās astoņās cīņās cieta Čehijas komanda Prāgas "Lev", kuras ģenerālmenedžera funkcijas pilda latvietis Normunds Sējējs. Aizvadītajā cīņā "Lev" ar 1:6 (1:1, 0:5, 0:0) izbraukumā kapitulēja Magņitogorskas "Metallurg" komandai.

Sestos vārtus uzvarētājiem guva Jevgēņijs Malkins, kuram šis bija pirmais precīzais metiens KHL.

Smagu uzvaru izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Izlīdzinājumu 3:3 "Torpedo" komanda panāca vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Roberts Nilsons, tomēr pēcspēles metienos "Donbass" vienība bija pārāka ar 1:0, vienīgo reizi precīzi metot Vāclavam Nedorostam.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 20 minūtes un 17 sekundes, atzīmējoties ar četriem metieniem pa vārtiem un divām soda minūtēm, kuru izciešanas laikā otrās trešdaļas beigās "Torpedo" samazināja rezultāta starpību līdz 2:3.

Pēc šiem mačiem līderpozīciju Austrumu konferencē un visā līgā ar 22 punktiem desmit spēlēs saglabāja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda, bet otrā konferencē ar 20 punktiem joprojām ir "Sibirj" vienība. Savukārt "Avangard" ar desmit punktiem desmit spēlēs saglabāja desmito pozīciju konferences kopvērtējumā.

Tikmēr Rietumu konferencē pirmā joprojām ar 20 punktiem desmit cīņās ir "Lev" komanda, kurai divus punktus zaudē jaunais Sanda Ozoliņa klubs Mitišču "Atlant". Savukārt CSKA ar 16 punktiem pašlaik ieņem ceturto vietu. Tikmēr "Donbass" komanda tagad tikusi pie deviņās spēlēs, kas tai ļāva pakāpties uz priekšpēdējo, 13.vietu. Tomēr tikpat punktu ir arī pozīciju augstāk esošajai Rīgas "Dinamo" komandai un Čehovas "Vitjaz" vienībai, kas pašlaik ir pēdējā.

Pēc tam kad pagājušo sezonu KHL noslēdza ar 23 vienību pārstāvniecību, šosezon līgā sacenšas 26 vienības. Turnīrā debitē Prāgas "Lev" (Čehija), Bratislavas "Slovan" (Slovākija) un Doņeckas "Donbass" (Ukraina). Tāpat dalību čempionātā atsāk pagājušās sezonas ievadā traģisko aviokatastrofu piedzīvojusī Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!