Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc uzvaras pār Maskavas "Spartak" bija apmierināts, ka viņa vadītā vienība ar katru trešdaļu uzlaboja savu spēli.

Kā ziņots, "Dinamo" svētdien savā laukumā ar rezultātu 4:1 pieveica "Spartak" hokejistus.

"Esmu priecīgs, ka ar katru periodu uzlabojām savu spēli. Pirmos vārtus guvām ar lielu veiksmes palīdzību, bet turpinājumā spēlējām ar vien labāk un izveidojām labas vārtu gūšanas iespējas," pēcspēles preses konferencē teica Rautakallio. "Šajā mačā mums bija laba komandas spēle."


Kā zināms, šajā sezonā Mārtiņam Cipulim joprojām nav izdevies izcelties ar vārtu guvumu, taču Rautakallio turpina viņam ticēt.

"Kamēr Cipulis turpinās censties gūt vārtus, tik ilgi viņam būs iespēja to izdarīt," teica treneris. "Varbūt šosezon viņš gūs tikai vienus vārtus, taču tie varētu kļūt par svarīgākajiem visā sezonā."

Savukārt Jura Upīša iespējas nostiprināties komandā speciālists vērtē pozitīvi: "Upītis saprot, kā jāspēlē hokejs. Šodien viņš pēc lieliskas Ginta Meijas piespēles ar ļoti precīzu metienu guva vārtus. Es nevaru pateikt, vai rīt viņš vēl būs komandā, bet pagaidām Upītis man izskatās daudzsološi."

Tikmēr "Spartak" galvenais treneris Viktors Pačkaļins savas komandas zaudējumu skaidroja ar daudzajām kļūdām.

"Apsveicu "Dinamo" vienību ar uzvaru. Viesiem ir zināms, ka tā komanda, kura vairāk kļūdās, piedzīvo zaudējumu. Uz kļūdu rēķina zaudējām trīs vārtus, bet ceturtie jau bija uz noguruma fona," skaidroja Pačkaļins.

Kā ziņots, par "Spartak" galvenā trenera asistentu kļuvis pazīstamais slovāku speciālists Františeks Hosa, bet Pačkaļins nebaidās, ka slovāks tuvākajā nākotnē varētu ieņemt viņa vietu.

"Nebaidos, ka Hosa varētu ieņem manu vietu. Pat, ja tas notiktu, tad, iespējams, tas nāktu par labu komandai," viņš stāstīja. "Es nedomāju par sevi, bet domāju tikai par komandas interesēm."

Tuvākajās dienās "Dinamo" dosies garā izbraukuma sērijā, no kura atgriezīsies tikai 5.decembrī.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd "Dinamo" ar 32 punktiem 24 mačos šobrīd ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!