Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" hokejisti sezonas pirmajās spēlēs ne vienmēr ir spējuši jau no paša sākuma noskaņoties cīņai, un galvenais treneris Peka Rautakallio atzīst, ka tā ir komandas veidošanās sastāvdaļa.

Komandas sastāvā salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir notikušas būtiskas izmaiņas, jo nomainījušies gandrīz visi leģionāri, tāpēc vēl notiek pieslīpēšanās process. "Visai komandai ir jāsper viens solis uz priekšu. Jāparādās līderiem, bet pašlaik reizēm ir sajūta, ka spēlējam ar norautu rokas bremzi," sacīja Rautakallio.

Somu treneris atkārtoja jau vairākkārt šosezon teikto, ka sezonas sākuma neveiksmes ir nepatīkamas, taču situāciju var labot, jo vienā mēnesī vietu izslēgšanas cīņās nevar ne izcīnīt, ne zaudēt, tas ir krietni garāks process. "Pēc viena mēneša vēl nevar izdarīt galīgus secinājumus," treneris aicināja komandu priekšlaicīgi nenorakstīt.

Rautakallio neslēpa, ka iespaidu uz komandas sniegumu pirmajās spēlēs atstājusi arī sezonas sākumā notikusī traģēdija ar Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētājiem, kad aviokatastrofā gāja bojā visa komanda, arī Latvijas hokejists Kārlis Skrastiņš. Tomēr hokejistiem ir jāspēj tikt galā ar šo nelaimi un turpināt savu darbu.

"Es ļoti labi sapratu spēlētājus un to, kā viņi jutās pēc šīs drausmīgas traģēdijas. Nevienam nebija un nav viegli. Tomēr ir laiks doties tālāk. Mums joprojām jāspēlē hokejs," pastāstīja Rautakallio.

Viņš uzsvēra, ka treniņos "Dinamo" hokejisti darbojas no sirds un ar gatavošanās procesu spēlēm viņš ir apmierināts, taču ar labu trenēšanos vien nepietiek, lai uzvarētu. "Ar treniņos redzēto esmu apmierināts, taču ar to vien nepietiek, jo spēlē, lai uzvarētu, vajag gūt vārtus," norādīja treneris, kurš tieši nespēju pabeigt uzbrukumus uzskata par vienu no lielākajām problēmām patlaban.

Kā pozitīvu faktu viņš minēja to, ka neviens komandā nav nolaidis rokas. "Kad spēlētāji atnāk uz halli, lai trenētos, visi ir gatavi smagam darbam, neviens rokas nav nolaidis un visi ir gatavi strādāt un spēlēt."

Pēdējās trīs spēlēs Rīgas "Dinamo" ir guvuši tikai divus vārtus, bet kopā šosezon septiņos mačos pretinieku vārtsargi pārspēti 14 reižu, kas ir trešais sliktākais rādītājs līgā. Sezonas sākums "Dinamo" nav izdevies, jo septiņos mačos izcīnīta tikai viena uzvara un ar pieciem punktiem Rīgas klubs ieņem pēdējo 11.vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!