Foto: F64
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio nenoliedz, ka šosezon komanda spēlēs citādu hokeju, un uzskata, ka Latvijas hokeja tradīcijās ir jāievieš pārmaiņas, atsakoties no aizsardzības tipa spēles.

"Mums bija tāds periods Somijā, kad visi uzskatīja, ka somiem jāspēlē aizsardzības hokejs," intervijā portālam "hotice.ru" saka treneris. "Taču kad izlasē ienāca jaunā paaudze, mēs sākām uzvarēt hokeja lielvalstis. Hokejisti izgāja uz jaunu līmeni, viņi saprata – vari būt pirmais numurs un uzvarēt. Izskatās, kaut kas līdzīgs varētu notikt ar Latvijas hokeju."


""Dinamo" ir pienācis laiks mainīties," piebilst Rautakallio. "Protams, veiksmīgas komandas izveidošana prasa vismaz trīs gadus: vispirms tu izveido spēles sistēmu, tad piemeklē spēlētājus un veic atlasi, vēlreiz izvēlies izpildītājus. Process ir ilgs, bet mēs jau esam sākuši virzību uz mērķi un visu darām pareizi. Bet man, protams, nav šo triju gadu, tāpēc mums jau uz sezonas sākumu jābūt labākajā formā. Ticu, ka tā arī būs."

Rautakallio uzskata, ka ir nepieciešams tāpēc mainīt hokejistu domāšanu, vairāk skatoties nākotnē. "Man ir princips – ja es domāju tikai par šodienu, tad jau esmu nokavējis," saka treneris. "Domāt vajag par nākotni un rīkoties tā, it kā mērķis būtu blakus. Domās mums jau ir jābūt "play-off", kaut arī tagad ir tikai augusts. Ja prātosim, kā iegūt ripu laukuma stūrī, tad mēs esam iestrēguši pagātnē un visu jau nokavējuši."

Runājot par komandas sastāvu, treneris nožēlo, ka Rīgas "Dinamo" nav izdevies atgūt savu kādreizējo rezultatīvāko uzbrucēju Marcelu Hosu, kurš, aizejot no "AK Bars", pievienojies Maskavas "Spartak". "Nedomāju, ka mēs Marcelu izlaidām no rokām aiz laba prāta – "Spartak" noteikti viņam varēja izteikt izdevīgāku priekšlikumu," norāda Rautakallio. "Kā bijušais NHL spēlētājs Marcels mums būtu ļoti noderējis."

To spēlētāju sarakstā, ko treneris ideālajā variantā vēlētos redzēt Rīgas komandā, viņš min Pāvelu Dacjuku, aizsargu Krisu Pronžēru un "ja jau izvēlēties, tad izvēlēties" - Sidniju Krosbiju.

Jauno KHL sezonu Rīgas "Dinamo" iesāks 9.septembrī pret "Salavat Julajev" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!