Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji jaunās sezonas pirmajās spēlēs laukumā nav paveikuši nepieciešamo darba apjomu, bet no uzbrucējiem varētu sagaidīt aktīvāku spēli, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau ziņots, ka KHL čempionāta otrajā spēlē "Dinamo" ceturtdien izbraukumā, trīsreiz nenosargājot vienu vārtu pārsvaru, ar 3:4 zaudēja aizvadītās sezonas Gagarina kausa finālistiem Mitišču "Atlant".

"Vienmēr uzvar labākais," Rautakallio teikto citē "Sport-Ekspress". "Spēli aizvadījām normāli, atradāmies vadībā un varējām uzvarēt. Taču par izšķirošajām kļuva cīņas spēles vidū un it īpaši beigās pieļautās kļūdas. Uzskatu, ka mūsu uzbrucēji varētu darboties vēl aktīvāk."

"Diemžēl, mums neizdevās uzvarēt, taču turpmāk mums ir jāuzlabo noteikti spēles elementi. Kas attiecas uz komandas taktiku, pēc divām spēlēm ir grūti par kaut ko spriest," uzskata somu treneris. "Mani padotie pagaidām neizpilda to darba apjomu, ko no viņiem prasu."

"Domāju, ka šoreiz var izcelt Miķeli Rēdlihu, kurš guva ļoti skaistus vārtus. Viņš kā reiz tika atzīts par labāko spēlētāju mūsu komandā," piebilda Rautakallio.

Tāpat treneris atzina, ka pēc Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas traģiskās bojāejas pagājušajā nedēļā notikušajā aviokatastrofā noskaņot hokejistus spēlei ir kļuvis ļoti grūti.

"Cenšos saviem spēlētājiem ieskaidrot, ka tagad vairs neko nevar izmainīt un jāiet uz priekšu. Tas ir vienīgais, ko tādā situācijā var pateikt," citēts Rautakallio.

Arī "Atlant" komandas vadītājs zviedrs Bengts Oke Gustafsons atzina, ka viņa trenētā vienība pašlaik ne tuvu nerāda savu labāko spēli.

"Šādas uzvaras ir nepieciešamas, lai tuvotos savam spēles līmenim. Mača sākumā pieļāvām kļūdas, kuras pretinieki izmantoja, tāpēc viss sagriezās ar kājām gaisā," izteicās treneris. "Trešajā trešdaļā uz ledus izgājām uzlādēti ar vēlmi uzvarēt un savu panācām. Pateicoties šim panākumam, ģērbtuvē valda lieliska gaisotne."

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmajā mačā otrdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 zaudēja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Rīgas "Dinamo" nākamās četras cīņas aizvadīs savā laukumā, pirmajā no tām 19.septembrī spēkojoties ar bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!