Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio nevar pieņemt, ka vienība cīnījās tā kā svētdien aizvadītajā mačā ar Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Dinamo" savā laukumā ar 1:4 piekāpās "Severstaļ", nespējot gūt vairāk par diviem vārtiem pamatlaikā jau ceturtajā spēlē pēc kārtas.

"Pretinieks spēlēja tieši tā kā mums bija jāspēlē šovakar. Vispieredzējušākie spēlētāji šajā mačā pieļāva ļoti rupjas kļūdas," uzsvēra Rautakallio. "Kā vienmēr likām labi izskatīties pretinieku vārtsargam un neizmantojām savas iespējas."


"Nezinu kāpēc tik pieredzējuši spēlētāji pieļauj šādas kļūdas, varbūt viņi jau domā par gaidāmajām brīvdienām, jo vēl pirms pāris dienām cīnījāmies labi," teica somu speciālists, "Dinamo" komandas sniegumu nosaucot par nevīžīgu. "Nevaru pieņemt, ka spēlējam tā kā šodien."

"Vairākumā galvenais ir spēlētāju ķīmija, tehnika un atrašanās pareizajā vietā, tomēr šodien mums nebija labas piespēles un pretinieki bija sekmīgāki," Rautakallio izteicās par vienības neveiksmīgo sniegumu vairākumā.

Trešajā trešdaļā laukumā vairs nedevās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš un Rautakallio nācās atzīt, ka pieredzējušais spēlētājs pašlaik ir tālu no labākās sportiskās formas. "Tomēr viņš cīnās un atdod sevi visu katrā cīņā."

"Mums spēle izvērtās ļoti laba. Uzvarējām pateicoties lielam gribasspēkam. "Dinamo" spēlē spēka hokeju, tāpēc nedrīkstējām zaudēt šajā jomā un tikām ar to galā," pēc mača teica "Severstaļ" komandas galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs. "Ielaidām pirmie vārtus, bet tad izmantojām divus vairākumus, kas mums iepriekšējās spēlēs nevedās. Trešajā trešdaļā spēlējām kā otrais numurs, bet nedevām pretiniekiem reālas iespējas uzvarēt."

Šis abām komandām bija pēdējais mačs pirms novembra starptautisko spēļu pārtraukuma.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 22 mačos joprojām ieņem astoto vietu, savukārt "Severstaļ" ar 31 punktu 20 spēlēs pakāpās uz sesto pozīciju.

Pēc pārtraukuma turpmākos divus mačus Rīgas "Dinamo" atkal aizvadīs savā laukumā, kad 16.novembrī uzņems Sanktpēterburgas SKA, bet 20.novembrī tiksies ar Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!