Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio bija pateicīgs savas komandas spēlētājiem par visu spēku maksimālu atdevi, kas ļāva ar 5:4 piektdien pārspēt Maskavas "Spartak" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

Rautakallio žurnālistiem atzina, ka spēles kvalitāte nebija gluži tāda, kādu viņš vēlētos, taču galvenais ir izcīnītais panākums un par uzvaru iegūtie trīs punkti turnīra tabulā. Treneris bija priecīgs par izcīnīto uzvaru, kas prasīja milzu pašatdevi.

"Spēlētāji mūsu komandā izdarīja vairāk nekā spēja, lai tikai izcīnītu uzvaru," gandarīts pēc cīņas bija Rautakallio. Viņš uzsvēra, ka ikviens komandā izdarīja pat vairāk nekā bija katra spēkos.

Atzinīgi Rautakallio novērtēja komandas jaunpienācēju Kanādas uzbrucēju Polu Ščehuru, kurš uz "Dinamo" pārcēlās pēc sezonas sākuma Prāgas "Lev" sastāvā. Ščehuram izdevās daudzsološs sākums, un viņš parādīja, ka var spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā, sacīja Rautakallio, paskaidrojot, ka pēc pirmās spēles ir priecīgs par debitantu. Taču tālejošākus secinājumus par Ščehuras prasmēm varēšot izdarīt tikai pēc divām vai trim nedēļām. Paskaidrojot uzbrucēja Roba Šrempa palikšanu ārpus sastāva, treneris teica, ka tas bija spēkā uz aizvadīto spēli, taču uz citām cīņām ASV uzbrucējs par savu vietu spēšot konkurēt.

Savukārt par Mikaelu Telkvistu "Dinamo" treneris teica, ka vārtsargs ir labāks nekā varēja redzēt spēlē pret "Spartak", taču galvenais, ka visa komanda ļoti gribēja uzvarēt un daudz strādāja. Tādās emocionāli spraigās spēlēs gadās arī ne visai veiksmīgas darbības, paskaidroja Rautakallio, atturoties kritizēt vārtsargu.

"Spartak" galvenais treneris Andrejs Sidorenko sprieda, ka žēl zaudēt šādu spēli, it sevišķi, ja visu laiku komanda spēja dzīties pakaļ sāncenšiem un uzturēt spraigu rezultātu. "Gribējām uzvarēt, bet neizdevās," sacīja Sidorenko. Viņš atzina, ka pēdējos vārtus "Spartak" zaudēja pēc ne pārāk sarežģīta metiena, un viņš būtu gribējis sagaidīt pārliecinošāku spēli no Maskavas kluba vārtsarguiem.

Pēc uzvaras Rīgas "Dinamo" pakāpās uz 9.vietu Rietumu konferencē, un nākamajā cīņā pirmdien uzņems Ufas "Salavat Julajev" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!