Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc trešdien gūtā panākuma cīņā pret Magņitogorskas "Metallurg" bija gandarīts par komandas spēles uzlabošanos, kā arī uzteica savus hokejistus par beidzot realizēto iespēju nodrošināt uzvaru pēcspēles metienos.

"Dinamo" spēlēja pret ļoti nopietnu pretinieku, un abas komandas smagā cīņā rādīja augstas klases hokeju, žurnālistiem teica Rautakallio. Šādā spēlē nemēdz būt daudz vārtu gūšanas iespēju, tādēļ jo svarīgāka kļūst prasme realizēt savas iespējas, sprieda treneris.

Rautakallio bija gandarīts, ka "Dinamo" ar katru nākamo trešdaļu spēlēja arvien labāk. Kvalitatīvā spēle pret tik spēcīgu pretinieku kā Magņitogorskas "Metallurg" parādīja, ka "Dinamo" kopš sezonas sākuma ir būtiski progresējis, uzsvēra treneris.

"Pēdējā trešdaļā mēs ["Dinamo"] bijām tādi, kādiem mums vajadzētu būt [vienmēr]," vārdos atturīgs, bet apmierināts bija Rautakallio. "Un tad pēkšņi mēs iemetām un uzvarējām pēcspēles metienos," sacīja treneris, netieši atgādinot, ka četrās iepriekšējās reizēs "Dinamo" tādā pašā situācijā pēc neizšķirta pamatlaikā piedzīvoja zaudējumus pēcspēles metienos.

Savukārt "Metallurg" galvenais treneris Fjodors Kanareikins sprieda, ka viņa komanda labāk nekā iepriekš darbojās aizsardzībā, un labu spēli aizvadījis arī vārtsargs Georgijs Gelašvili, taču ar vieniem iemestiem vārtiem uzvarai nepietiek. Kanareikins gan atzina, ka ledus Liepājas hallē bijis abām komandām vienāds, taču pamīksts un tādēļ slidošanai smags.

Jau ziņots, ka "Dinamo" hokejisti cīņā pret "Metallurg" ar 2:1 uzvarēja pēcspēles metienos. Izcēlās divi komandas debitanti - pamatlaikā vārtus guva Juris Upītis, bet pēcspēles metienos uzvaru nodrošināja pirmo spēli "Dinamo" sastāvā aizvadījušais Somijas veterāns Ville Nieminens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!