Foto: F64

Parādot lielisku sniegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā mača trešajā trešdaļā, Rīgas "Dinamo" komanda pielika labu punktu, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, svētdien notikušajā spēlē rīdzinieki ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) savā laukumā pieveica Habarovskas "Amur" vienību.

"Trešajā trešdaļā komanda pielika labu punktu regulārajai sezonai un tāpēc uzvarējām," izteicās Rautakallio. "Galvenais, ka neguvām traumas un nākamajā nedēļā varēsim uzsākt Gagarina kausu."


Šī bija otrā cīņa pēc kārtas, kurā rīdzinieku vārtus sargāja otrais vārtsargs Māris Jučers, turklāt komanda abās izcīnīja uzvaras.

"Sezonas laikā mums ir vārtsargu plāns, bet Jučers sezonas laikā progresējis un pēdējās divās spēlēs izmantoja savu iespēju," stāstīja somu speciālists. "Tāpēc, iespējams, viņam būs iespēja Gagarina kausā uzspēlēt un varbūt pat jau pirmajā mačā."

"Mums bija dažas iespējas izraut neizšķirtu. Tomēr pagaidām komandai nevar palīdzēt trīs centra uzbrucēji, tāpēc šobrīd vienības maiņas nerāda labāko sniegumu," izteicās "Amur" komandas galvenais treneris Hannu Jortika. "Mums ir tikai dažas dienas, lai uzlabotu sniegumu, tomēr jaunie spēlētāji cīnās labi un esmu priecīgs, ka viņi progresē."

Kā ziņots, pēdējos sešos regulārā čempionāta mačos rīdzinieki izcīnīja četras uzvaras.

Jau divas kārtas pirms KHL regulārās sezonas beigām bija zināms, ka Latvijas komanda Rietumu konferences regulārā čempionāta noslēgumā ierindosies septītajā vietā. Vienība tika pie 79 punktiem 54 mačos.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas kā spēcīgākā Tarasova divīzijas komanda izcīnīja otro vietu Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā.

Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju līdz četrām uzvarām Latvijas klubs sāks ar divām spēlēm Ņižņijnovgorodā 29.februārī un 1.martā, bet nākamās divas spēles 3. un 4.martā notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Tikmēr "Amur" hokejisti ar 84 punktiem 54 spēlēs palika septītajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Ja "Amur" izcīnītu vismaz divus punktus mačā ar Rīgas "Dinamo", tā Gagarina kausa pirmajā kārtā tiktos ar Magņitogorskas "Metallurg", tomēr tagad Habarovskas klubu sagaida spēkošanās ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, bet ar "Metallurg" tiksies Kazahstānas vienība Astanas "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!