Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas uzbrucējs Jānis Sprukts vēl uz vienu gadu paliks Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", svētdien apstiprināja Latvijas vienība.

Hokejists šobrīd atrodas ārzemēs, tādēļ līgums uz vienu sezonu tiks parakstīts uzreiz pēc viņa atgriešanās Latvijā.

Iepriekš par Spruktu interesējās Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kā arī vairākas citas KHL vienības, bet viņš ar nevienu nav spējis vienoties.

Pagājušajā sezonā Sprukts regulārā čempionāta 53 spēlēs guva desmit vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet 11 Gagarina kausa izcīņas spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Kā ziņots, pēc sezonas beigām Sprukts, aizbildinoties ar uzkrāto nogurumu, atteicās palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Slovākijā, kur valstsvienība izcīnīja 13.vietu.

Sprukts "Dinamo" pārstāv kopš 2009.gada.

2000.gadā Spruktu ar kopējo 234.numuru draftēja NHL klubs Floridas "Panthers", kura sistēmā viņš aizvadīja divas sezonas, pārsvarā gan spēlējot vienības fārmklubā Ročestras "Americans".

"Panthers" komandas sastāvā Sprukts kopumā aizvadīja 14 spēles, gūstot vienus vārtus un izpildot divas rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda aizritējušajā sezonā aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja tieši "Lokomotiv" vienībai.

Savukārt "Lokomotiv" Rietumu konferences finālsērijā ar 2-4 zaudēja Mitišču "Atlant" komandai.

Paredzams, ka "Lokomotiv" komandu nākamajā sezonā pārstāvēs pieredzējušais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!